Νέες αντιδράσεις σπουδαστών κατά του ν/σ της συγχώνευσης

20:53 29/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την απόσυρση η την τροποποίηση του νομοσχεδίου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ζήτησαν για άλλη μια φορά οι σπουδαστές του ΤΕΙ που πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στο κέντρο της Λάρισας.

Οι σπουδαστές υποστήριξαν ότι οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο είναι ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών και για αυτό ζητούν την απόσυρση

η την τροποποίηση του. Ακόμη, επεσήμαναν ότι οι Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι κατά του νομοσχεδίου και λένε όχι στη συγχώνευση των τμημάτων α)ηλεκτρολόγων μηχανικών β)μηχανολόγων μηχανικών και γ)πολιτικών μηχανικών υπό τη σκέπη του τμήματος «Ενέργειας και Περιβάλλοντος».

Αυτό που ζητούν είναι αυτονομία και την αναβάθμιση των τμημάτων ως έχουν. Συγκεκριμένα, καθένα από τα τρία τμήματα μηχανικών ζητά την απορρόφηση του από το αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου, ακόμη και αν πρέπει να γίνει με εισαγωγικές εξετάσεις και προφανώς οι φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους για δυο επιπλέον εξάμηνα φοίτησης, ‘ώστε να εξασφαλιστεί η πενταετής φοίτηση των φοιτητών ως εξομοίωση.

Απαιτούν να παραμείνει ο τίτλος και τα δικαιώματα του «μηχανικού» ως έχουν σε όλα τα τμήματα, καθώς επίσης να εξασφαλιστούν τα μελλοντικά δικαιώματα εργασίας ως μηχανικοί και όχι ως θεωρητικοί.

Την συμπαράσταση τους στον αγώνα των σπουδαστών εξέφρασαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ένωσης Γονέων και μαθητές ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και ακολούθησε πορεία και συμβολική κατάληψη της οδού Παπαναστασίου, στο ύψος της Περιφέρειας, όπου οι φοιτητές επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα