Νέες απειλές Ερντογάν με αφορμή το αίτημα για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί-Πέτσας:Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί (video)

22:43 8/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ερντογάν συνεχίζοντας τις προκλήσεις του καταφέρθηκε πάλι εναντίον της Ελλάδας επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την πρόθεσή του να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά αναφέροντας ότι «Έλληνες μάθετε τα όριά σας, δεν θα πάρουμε την άδειά σας για την Αγία Σοφία». Επίσης δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα». Νωρίτερα,

έγινε γνωστό, ότι σε μια νέα ακραία πρόκληση, αυτή τη φορά όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά κατά της παγκόσμιας κοινότητας και του πολιτισμού, ετοιμάζεται να προβεί η Τουρκία. Στις 2 Ιουλίου εξετάζεται σε τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αίτημα να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Μπαχτσελί, ότι αντί να ηχήσει καμπάνα θα ακουστεί κάλεσμα για προσευχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα