Νέα συνεδρίαση του ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

16:10 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ είναι πιθανόν να συνέλθει εκ νέου σήμερα, Τρίτη, με σκοπό να επιλύσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την εκλογή προέδρου στην Εθνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν λήφθηκε κάποια απόφαση. Ομως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήθελαν μέλη του Γενικού Συμβουλίου να ζητούν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη

να παραιτηθεί.

Το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ αποτελείται από 9 μέλη εκ των οποίων οι πέντε είναι ξένοι. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Μιχελής.

Το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας εξέλεξε την προηγούμενη εβδομάδα τον Τάκη Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος του συμβουλίου με προοπτική να αναλάβει πρόεδρος στη θέση της παραιτηθείσας Λούκας Κατσέλη.

Ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος τυγχάνει της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, προτιμήθηκε από τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος του IFC, επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Τσιτσιράγκος ήταν επιλογή του ΤΧΣ, βασικού μετόχου της Εθνικής με ποσοστό 40,04%, και είχε γνωστοποιήσει την προτίμησή του στο κ. Φραγκιαδάκη που όμως την αγνόησε.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το ΤΧΣ ζήτησε και πέτυχε να αναβληθεί για λίγε μέρες η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής που θα συνέρχετο σε σώμα, εκλέγοντας τον κ. Θωμόπουλο στη θέση του προέδρου.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα