Νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα - τρόικας πριν το Eurogroup

08:06 11/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Χωρίς συνολική συμφωνία αλλά με κλεισμένο τουλάχιστον το «μέτωπο» του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2013-2104, που υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρω, αναχωρεί σήμερα για το άτυπο Eurogroup του Δουβλίνου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας. Θα προηγηθεί στις 11:00 νέα συνάντηση του με τους επικεφαλής της τρόικας, με τους οποίους είχε χθες μαραθώνιες συνομιλίες που
διήρκεσαν μέχρι τις 03:00 το πρωί. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών βασικό «αγκάθι» παράμενει το θέμα του Δημοσίου. Η κυβέρνηση πάντως δεν ανησυχεί καθώς, όπως επισημάνθηκε και από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται «σε καλό δρόμο».

Σχετική είδηση: Μαραθώνια σύσκεψη οικονομικού επιτελείου και τρόικας – Μετά το eurogroup οι αποφάσειςΌπως επεσήμανε ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών η πρόοδος που σημειώθηκε στις διαπραγματευσεις θα οδηγήσει σε συμφωνία όλα τα εκκρεμή ζητήματα το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα ανακοινωθεί και το σύνολο του «πακέτου», ενώ εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014».
Μετά την αναχώρηση του κ. Στουρνάρα οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του ιδίου.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να εξετάζει ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν τη διαδικασία εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων δημόσιων υπαλλήλων από τα αρμόδια όργανα.

Σχετική είδηση: Επίορκοι υπάλληλοι στο Δημόσιο: Τρία σενάρια για ταχύτερες διαδικασίες απόλυσης
Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Σχετική είδηση: Βρυξέλλες: Ικανοποίηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα