Νέα συνάντηση του Α. Μανιτάκη με την τρόικα

19:34 11/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το βράδυ, συνάντηση του Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της συνάντησης προηγήθηκε σύσκεψη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου. Από το Υπουργείο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι απόψε μπορεί να τελειώσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο.Γρίφος παραμένουν οι απαιτήσεις της τρόικας για τις απολύσεις στο δημόσιο,
αν και το επιτελείο της κυβέρνησης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία., με τον Αντώνη Μανιτάκη να διαμηνύει την Πέμπτη ότι το θέμα του δημοσίου θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα.

Διαρροές των προηγούμενων ημερών, ήθελαν τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα απολύσει τους 20.000 από τους 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Μια απαίτηση που στερείται λογικής, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, καθώς έχει τον κίνδυνο να παραλύσει το δημόσιο, και μάλιστα για αποφάσεις που θα ληφθούν μετά τον Ιούνιο του 2014.

Κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών αποκλείει ακραίες λύσεις, όπως την απόλυση εξπρές των υπαλλήλων που ελέγχονται πειθαρχικά, επιμένοντας ότι οι νόμοι θα τηρηθούν.

Αναζητείται ωστόσο φόρμουλα για την επίσπευση των διαδικασιών.

Οι ένοχοι πρέπει να απομακρυνθούν αλλά δεν μπορούμε να βαφτίζουμε όσους έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά επίορκους, δήλωσε στη βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επιόρκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επιόρκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση», τόνισεο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σε δημοσίευμα της η καθημερινή, αναφέρει έγγραφο της τρόικας που θέτει ως νέο προαπαιτούμενο 7.500 απολύσεις μέσα στο 2013.

Σιβυλλική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.: «Αν η τρόικα ζητάει πράγματα πέρα του μεσοπρόθεσμου, τότε αρμόδιος για να τα συμφωνήσει ή όχι δεν είναι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά η τρικομματική κυβέρνηση».

Η μόνη αναφορά του μεσοπρόθεσμου σε απολύσεις είναι έμμεση και αφορά το 2014. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μέρος των 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα επανεκπαιδευτούν για να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα