Νέα συνάντηση για το αγγελιόσημο – Θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, λέει η κυβέρνηση

23:16 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επόμενη συνάντηση παραπέμπεται το θέμα του Αγγελιόσημου καθώς στις επαφές ανάμεσα στις ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, εκπροσώπους των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας δεν υπήρξε οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Τύπου υπάρχει ρητή δέσμευση να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο πρόνοιας των εργαζομένων και των συνταξιούχων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι δύο πλευρές προσανατολίζονται σε μία μεταβατική περίοδο έως ότου

βγει η αναλογιστική μελέτη και έρθει οριστική νομοθετική ρύθμιση.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, μένουν στον αέρα 18.500 ασφαλισμένοι, την ώρα που τα ταμεία Τύπου δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ,
«Ο διάλογος θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα