Νέα πύρινα μέτωπα σε Ανάβυσσο, Ηλεία

15:09 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στη λεωφόρο Αναβύσσου Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν αυτήν την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραία του δήμου Ήλιδας, στην βόρεια Ηλεία. Και για σήμερα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες

από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και για τα νησιά Σκύρος, Λέσβος, Χίος και Ψαρά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραία του δήμου Ήλιδας, στην βόρεια Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 13 οχήματα, 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» και ένα αεροπλάνο τύπου «Πετζετέλ».

Η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών είναι σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 1 υδροφόρο από την περιφέρεια.

Παράλληλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 23 πυροσβέστες, 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα