Νέα «μετωπική» Κλίντον – Τραμπ με αιχμή την εθνική ασφάλεια

12:02 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκηνικό την κοινωνική αναταραχή στη Βόρεια Καρολίνα που οφείλεται στον θανάσιμο τραυματισμό Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά, η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ εισέρχεται στο τελικό στάδιο με τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας να κυριαρχούν.

Θα επιβάλλω την αστυνομική μέθοδο της «σωματικής έρευνας και ανάκρισης στο πεζοδρόμιο, δήλωσε κατηγορηματικά ο Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύοντας το προεκλογικό προφίλ υπέρ “του νόμου και της τάξης”.

Η αμφιλεγόμενη

μέθοδος γνωστή ως “Stop and Frisk” έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις στο παρελθόν, που ανάγκασαν σε «οπισθοχώρηση» τις αστυνομικές διοικήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, αλλά και στο Νιούαρκ.
Μάλιστα, η διακοπή της εφαρμογής της στη Νέα Υόρκη, είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκλογή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, το 2013, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Ωστόσο, κατά το επιχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ η μέθοδος “Stop and Frisk” μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, την περίοδο της δημαρχίας του Τζουλιάνι.

Οι εξαγγελίες του, βρέθηκαν ήδη στο στόχαστρο της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον που τις χαρακτηρίζει ως επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών, που ζουν στις ΗΠΑ.

Με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους να επικεντρώνονται πλέον στους «αναποφάσιστους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους αλλά και στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων», η κινητοποίηση της Εθνοφρουράς, στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά και η συζήτηση για τα κενά στην εθνική ασφάλεια εξελίσσονται σύμφωνα με αναλυτές ως «καθοριστικά σημεία» για την έκβαση της αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο, στις 8 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Σοβαρά επεισόδια και τραυματίες στη Βόρεια Καρολίνα (video+upd)

Keywords
Τυχαία Θέματα