Νέα επιστολή των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης για την στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό

16:04 9/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Και νέα επιστολή απέστειλαν τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, Χρήστο Σταικούρα, Κωστή Χατζηδάκη και Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητούν την άμεση ικανοποίηση αιτημάτων προκειμένου εργαζόμενοι στον Τουρισμό να πάρουν ένα βοήθημα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου στα δυο

νησιά.
Στο πρόσφατο παρελθόν τα δυο Εργατικά Κέντρα, που συνεργάζονται στενά, έχουν αποστείλει άλλες παρόμοιες επιστολές στους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό.
Τα αιτήματα όπως καταγράφονται στην επιστολή είναι τέσσερα:

Το πρώτο αίτημα σχετίζεται με τη δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορά στις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας και των επιδομάτων στους εργαζομένους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, βάσει των εξαγγελιών κυβερνητικών παραγόντων και να υπάρξει μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους.

Το δεύτερο αφορά στην άμεση ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας των εποχιακά απασχολούμενων και ειδικά αυτών που δεν κατάφεραν να εργαστούν πέρυσι, και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωσή τους.

Το τρίτο αφορά στην εμφάνιση των ενσήμων από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να μπορέσουν οι έγκυες να λάβουν το επίδομα λοχείας καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί.

Το τέταρτο σχετίζεται με τους εποχιακούς οι οποίοι εργάστηκαν σε 12μηνης λειτουργίας επιχειρήσεις και φέτος. Εξαιτίας της πανδημίας οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαρακτηριστούν ως εποχικοί καθώς οι επιχειρήσεις δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα