ΝΔ: Πρόταση Εξεταστικής για Καμμένο και Noor1 – Αντίδραση από Μαξίμου

21:47 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor1 κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. «Σε αυτή την απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού είναι προφανές ότι δεν θα συμμετέχουμε», αναφέρει

σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Δήλωση Π. Καμμένου. Απάντηση στον Π. Καμμένο έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δήλωσή του.

Στην πρόταση της ΝΔ που υπογράφουν οι 76 βουλευτές -με προεξάρχοντες των κκ Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά- αναφέρεται πως «τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείο 2. της πρότασης, ο κ. Καμμένος δεν «μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τον λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτή την επικοινωνία (σ.σ με τον έγκλειστο Γιαννουσάκη)», μιας και «ο μεγάλος αριθμός επικοινωνιών μεταξύ των 2, αυτονοήτως καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Υπουργού περί απλής «παρότρυνσης»».

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο σημείο 7. εμπλέκει και τον Πρωθυπουργό, μιας και όπως αναφέρεται «προκύπτουν ερωτήματα», όπως, «α) Ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό (σ.σ κ. Πάνο Καμμένο) για τις ενέργειες του και, αν ναι, σε ποια έκταση και σε ποιο χρονικό σημείο; β) Ο Πρωθυπουργός συναίνεσε ή/και ενέκρινε τις ενέργειες του Υπουργού του; γ) Εάν δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση/γνώση του Πρωθυπουργού είναι επιτρεπτό εκ μέρους του Υπουργού για μια τόσο σοβαρή υπόθεση να μην ενημερώνει τον Πρωθυπουργό;».

Η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απόφαση για την σύσταση της ή μη αποφασίζεται με την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών μετά από διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

[Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας, Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα]«Οι πραγματικοί λόγοι που η ΝΔ καταφεύγει στις Εξεταστικές»

«Η ΝΔ τους τελευταίους μήνες ενορχήστρωσε και εκτέλεσε μία τεράστια επιχείρηση καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας, με ψευδοπροφητείες δυστοπίας και συντέλειας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως με την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός που αξιολογήθηκε θετικά από τους διεθνείς παράγοντες, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει σταθερά και αυτό γίνεται για άλλη μία φορά σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία:

Η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου χάθηκαν 543.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου, χάθηκαν 93.000 θέσεις και την περίοδο Σαμαρά – Βενιζέλου χάθηκαν 259.000 θέσεις εργασίας. Στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια θετικό ισοζύγιο και μάλιστα κατά τουλάχιστον 300.000 νέων θέσεων εργασίας.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά 2.259 επιχειρήσεις.Τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν ραγδαία αποκλιμάκωση με τις αποδόσεις (04.07.2017) για παράδειγμα του ομολόγου λήξης 17/4/2019 να υποχωρεί στο 3,40% που είναι νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2010.Είναι επίσης ενδεικτική η πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Το ΧΑΑ κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των χρηματιστηρίων παγκοσμίως με βάση την απόδοση, με άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί, με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω διαπραγμάτευσης, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,4%.Η καταναλωτική δαπάνη την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 1,5% (νοικοκυριά κατά 1,7% και Δημόσιο κατά 1%), οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11,2% και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,8%.Ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών για φέτος.Ο οίκος Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν, επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, αρχίσει να δανείζονται στις διεθνείς αγορές χρήματος με ανταγωνιστικά επιτόκια».

«Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση από το Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει πως «ούτε Siemens, ούτε Novartis, ούτε Ερρίκος Ντυνάν, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. Το μόνο που θυμάται ο κ. Μητσοτάκης είναι να στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατ΄ εντολή φίλων του επιχειρηματιών».

Η ανακοίνωση καταλήγει, σημειώνοντας: «Σε αυτή την απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού είναι προφανές ότι δεν θα συμμετέχουμε».

Η απάντηση της ΝΔ

«Τις Εξεταστικές Επιτροπές, που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία τις έχει υπερψηφίσει όλες.Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών». Η ανακοίνωση καταλήγει με το ερώτημα: «Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με το φυλακισμένο ισοβίτη;», απάντησε στο Μαξίμου το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή της, η ΝΔ επικρίνει την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας ότι με τη στάση της «αποδείχτηκε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά».

«Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όσο και να προσπαθήσουν όμως, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όλα θα έρθουν στο φως», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήλωση Π. Καμμένου

Για συγκάλυψη της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως επιδιώκεται η δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Β. Κικίλιας για Γκλεν Κιμ, Π. Καμμένο και βρεφονηπιακούς σταθμούς (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα