Ναύπλιο: Ενημέρωση για τα «open mall» στον εμπορικό κόσμο

21:01 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

H δημιουργία ενός ανοιχτού Mall μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου με την υποστήριξη του δήμου.

Η ενημερωτική συνάντηση έγινε σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης και βασικός εισηγητής ήταν ο κ. Γρηγόρης Τσενές , εκπρόσωπος οικονομοτεχνικής εταιρείας που ασχολείται με ανάλογα προγράμματα

Το πρόγραμμα Ανοιχτό mall χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δίνει τη δυνατότητα στο δήμο όσο και στον Εμπορικό Σύλλογο κάθε

περιοχής να χρηματοδοτηθούν για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που τελικό σκοπό έχουν την τόνωση της εμπορικής κίνησης.
Όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Τσενές υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που μπορεί να απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη εμπορική περιοχή , είτε στο ιστορικό κέντρο , είτε και αλλού…

Για το πρόγραμμα open mall για το δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο θα διατεθεί, συνολικά, το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ, εφ όσον τελικά υποβληθεί και αξιολογηθεί η πρόταση.

Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή ενός ικανού αριθμού επαγγελματιών οι οποίοι , εν τέλει , θα ωφεληθούν από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε η περιοχή να είναι περισσότερο επισκέψιμη, να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες κλπ.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Κώστας Βερδελής , με τη συνεργασία του δήμου το πρόγραμμα αυτό μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον εμπορικό κόσμο.

Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καχριμάνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Παν. Μπούκουρης και φυσικά πολλοί έμποροι του Ναυπλίου .

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα