Ναύπακτος: Οι εκδηλώσεις της κοσμοϊστορικής Ναυμαχίας

11:39 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 446η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με εκδηλώσεων από την 1η ως τις 8 Οκτωβρίου με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική πορεία των λαών της Ευρώπης από τον 16ο αι. ως τις μέρες μας.

H Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) μεταξύ των συνασπισμένων δυνάμεων της Δύσης και των Οθωμανών αποτελεί άλλωστε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :

Έκθεση ζωγραφικής του Ιταλού εικαστικού Franco Murer με θέμα: «Ο Θερβάντες στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» στον χώρο τέχνης Art
Gallery με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων «Road sto Lepanto», του Δήμου Ναυπακτίας το Μουσείο Augusto Murer, το Istituto Italiano di cultura και το Ιταλικό Προξενείο.Ιστιοδρομίες, έκθεση φιλοτελισμού του Φ. Μόσχου εκδήλωση με μουσική των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μουσική βραδιά με ισπανική μουσική, παρουσίαση ειδικού λευκώματος από τα ΕΛΤΑ, και σκάκι από τον ΑΣΟΝ Ναυπάκτου.Ημερίδα με θέμα: « Προς μια «Νέα» Ευρώπη»; με ομιλητές την ιστορικό Σία Αναγνωστοπούλου και τον νομικό Κ. Δουζίνα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία γόνιμου διαλόγου για τον κοινωνικοοικονομικό προσανατολισμό της σύγχρονης Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.Συμπόσιο «Η διάθλαση των ορίων» την επόμενη ημέρα , με αφετηρία την έκθεση της Μάρως στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, έγκριτοι πανεπιστημιακοί και εικαστικοί θα προσεγγίσουν τα όρια της τέχνης.Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας ζωντανεύει μέσα από τις ιστορικές πηγές της εποχής, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με την αρχιερατική λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Οι εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ισπανικής Πρεσβείας και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Δίκτυο.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα