Να τους επιτρέπεται το μπάνιο ζητούν χειμερινοί κολυμβητές στο Βόλο-Συγκεντρώνουν υπογραφές

21:03 2/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μεριμνήσει το Λιμεναρχείο Βόλου όπως και οι λοιπές εμπλεκόμενες Αρχές, ώστε να επιτρέπεται στους χειμερινούς κολυμβητές να κάνουν χειμερινό μπάνιο, ζητούν χειμερινοί κολυμβητές του Βόλου, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές για τον σκοπό αυτό, τις οποίες θα καταθέσουν αύριο, μαζί με το αίτημά τους.

Οι χειμερινοί κολυμβητές

αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, καθώς μεταξύ των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την Πολιτεία για τον κορωνοϊό, υπάρχει και ένα που λέει ότι δεν επιτρέπεται η «λήψη θαλάσσιου λουτρού». Διευκρινίζουν δε, ότι η δράση που ασκούν είναι το χειμερινό μπάνιο, το οποίο διαχωρίζεται από δραστηριότητες όπως η κολύμβηση ή η «λήψη θαλάσσιου λουτρού» και στις περισσότερες περιπτώσεις ασκείται για λόγους υγείας.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα του κορωνοϊού λαμβάνουν κάθε μέτρο προστασίας στη θάλασσα, ενώ δηλώνουν πρόθυμοι να τεθούν όροι ασφαλείας όπως προβλέπεται και σε όλες τις δράσεις που γίνονται. Για παράδειγμα – όπως λένε – θα μπορούσε κάθε ένας να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι χειμερινός κολυμβητής και να αναφέρει το μέρος όπου θα πηγαίνει κάθε μέρα για χειμερινό μπάνιο και την ώρα, έχοντας συνολική προθεσμία μίας ώρας παρουσίας στον χώρο και στη θάλασσα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα