«Να ενισχυθεί και με καθηγητές η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου…»

13:03 14/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη διάρθρωση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που τέθηκε σε διαβούλευση και «εκπληρώνει το αίτημα να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία της η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο», είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως κύριο ζήτημα είναι, πλέον, να δώσει το υπουργείο έναν αριθμό καθηγητών-μελών ΔΕΠ,

και να υπάρξει μέριμνα για μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για το Τμήμα. «Όλα αυτά, όμως, είναι πολιτικές αποφάσεις, είναι θέμα του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου, δεν είναι της αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε ο κ. Πατσουρίδης, απαντώντας, όπως σημείωσε, «στην κριτική που ασκούν ορισμένοι, διαπιστώνοντας αδιαφορία από μέρους της δημοτικής αρχής. Εμείς στηρίζουμε τόσα χρόνια το ΤΕΙ, παραχωρήσαμε τους χώρους όπου σήμερα στεγάζεται, την αίθουσα σίτισης, το δημοτικό αμφιθέατρο και όλα τα υπόλοιπα, στο πλαίσιο της άρτιας συνεργασίας που είχαμε με το ΤΕΙ ΑΜΘ. Όμως το κράτος είναι αυτό που πρέπει να φροντίσει για τα κτιριακά και την τοποθέτηση καθηγητών…», υποστήριξε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.
Καταλήγοντας, ο κ. Πατσουρίδης έκανε λόγο για «μία αφόρητη κατάσταση αγωνίας που πέρασε ο δήμος και οι κάτοικοι όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι να ξεκαθαριστεί τι πρόκειται να γίνει», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα ήταν βαρύ πλήγμα για την περιοχή να χαθεί η Νοσηλευτική από το Διδυμότειχο. «Ξέρετε τι είναι να φύγουν οι 500 νέοι που είναι στη Σχολή; Θα αδειάσει το Διδυμότειχο…», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’όψιν από τα κέντρα των αποφάσεων, ότι η πληθυσμιακή ενίσχυση του Έβρου είναι εξαιρετικά αναγκαία. «Πρέπει να ενισχυθεί όλος ο νομός, ο Έβρος δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη…», σχολίασε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα