Ν. Βούτσης: Κάποιοι φαίνεται ότι θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς του τζάμπα

17:24 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφόδρα επικριτικός για τη νέα προσφυγή των καναλιών στο ΣτΕ ήταν ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την κατάπληξή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κάποιοι φαίνεται να θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς του τζάμπα».

Αν και αναγνώρισε το δικαίωμα πολιτών και καναλιών να προσφεύγουν αν κρίνουν ότι αυτό

εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «υπάρχουν πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου» για να σημειώσει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει ηγεσία πολιτικού κόμματος που θα στηρίξει αυτή την προσφυγή, πολύ περισσότερο που πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ο πολιτικός κόσμος προχώρησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ το οποίο και αποφάσισε και για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα στις 12 το πρωί με τη συζήτηση να διαρκεί έως τις 12 το βράδυ και να συνεχίζεται την Τρίτη έως τη μία το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί. «Θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας πως κατά την συζήτηση ενδέχεται να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η κριτική που άσκησε η Εκκλησία, θα επηρεάσει βουλευτές στην ψήφο τους, ο πρόεδρος της Βουλής αφού ξεκαθάρισε πως «δεν θα πάρει θέση προκαταβολικά», καθώς η συζήτηση επίκειται και δεν θέλει να επιβαρύνει το κλίμα, τόνισε πως στην Ολομέλεια θα υπάρξει ο χρόνος και η δυνατότητα να τεθούν όλα τα ζητήματα και «όλοι οι βουλευτές, πρόεδροι και τα κόμματα θα βρεθούν προ της ευθύνης τους, ευθαρσώς να πουν άποψή τους να τη διασταυρώσουν να την πάρουν πίσω». «Γι’ αυτό είναι η Βουλή», είπε.

Επίσης, ο κ. Βούτσης, απάντησε με τη φράση «ουδέν σχόλιον» στο ερώτημα για το «αν εκτιμά πως η Εκκλησία κάνει πολιτικό παιχνίδι». Στη ερώτηση αν ο ίδιος συμφωνεί με την επίμαχη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ανήλικος 15 ετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο κ. πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα ενισχυθεί το παρόν άρθρο ενδεχομένως, θα φωτιστεί από πολλές πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί κι όλοι να συναινέσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα