Ν. Παππάς: «Νοστράδαμος της πολιτικής ο Μητσοτάκης – Θα πάθουν κρίση πανικού με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού»

00:05 7/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως … Νοστράδαμο της πολιτικής χαρακτήρισε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου. Εξήγησε δε τον χαρακτηρισμό, λέγοντας πως έχει εξελιχθεί σε έναν άνθρωπο που προβλέπει συνεχώς καταστροφές, οι οποίες δεν έρχονται και αλλάζει αντιπολιτευτικές ιστορίες και ψέμματα κάθε δύο ημέρες. Παράλληλα, κατά την ομιλία του, ο κ. Παππάς προϊδέασε για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα επόμενα 24ωρα, με αυτά

που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στη Νέα Δημοκρατία θα πάθουν κρίση πανικού».

«Έχει να αντιμετωπίσει μία πραγματικότητα η οποία διαψεύδει όλα όσα είχε υποσχεθεί στους ανθρώπους που τον παρακολουθούν. Η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, οι δυνατότητες οι δημοσιονομικές έχουν αυξηθεί και τα θετικά μέτρα αυξάνονται και θα πολλαπλασιάζονται όσο περνάει ο καιρός» δήλωσε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός περιμένει αυτή τη στιγμή να δεχθεί τους καρπούς των προσπαθειών του. «Εάν αντιτίθεται ο κ. Μητσοτάκης στα ευεργετικά μέτρα, ας τα καταψηφίσει στη βουλή και όχι να γυρνάνε γύρω γύρω από τον εαυτό τους. Νομίζω ότι ο λαός απαιτεί σοβαρότητα, συζήτηση επί της ουσίας και ο καθένας να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ακόμη.

Ο υπουργός επαναβεβαίωσε εξάλλου, την στήριξη στον Ιάσονα Αποστολάκη για τον Δήμο Βόλο και το Νίκο Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εκλογές το Φθινόπωρο

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς ήταν κατηγορηματικός ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα στο φθινόπωρο του 2019. Επομένως – όπως είπε – αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις ευρωελογές του 2014. Δεν μπορούν να προκαλέσουν, ούτε καν οριακά, πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι θα πεταχθούν στον κάλαθο των αχρήστων όλα όσα προσπαθούν να πείσουν ορισμένα κέντρα της διαστρέβλωσης – και όχι της ενημέρωσης του κόσμου – για το τι πραγματικά συμβαίνει.

«Τα μηνύματα τα δικά μας, τα μηνύματα από τις συγκεντρώσεις μας, είναι όχι απλώς ενθαρρυντικά, αλλά κάτι παραπάνω. Και νομίζω ότι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν πολύ σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι βαρύνεται με σωρεία σκανδάλων, όπως αυτό της Novartis, αυτό της κάλυψης, μέχρι πρότινος ενός συνεργάτη τους που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, καθώς επίσης και με το γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματος ενισχύει ανοιχτά τον οικογενειακό του προϋπολογισμό από off shore εταιρείες, τον ιδιοκτήτη των οποίων αρνείται να μας αποκαλύψει.

«Ο κόσμος όμως δεν ξεχνάει και κυρίως δεν ξεχνάει ότι αυτοί που ζουν ζάμπλουτα και ως μεγιστάνες, έχουν πρόβλημα όταν μη προνομιούχοι παίρνουν ένα 50αρικο ή ένα κατοστάρικο παραπάνω το μήνα. Και γι αυτό το συγκλονιστικό γεγονός ο κόσμος θα εκφράσει τη γνώμη του με έμφαση στην κάλπη της 26ης Μαΐου» τόνισε ο κ. Παππάς.

Για το Μακεδονικό επισήμανε πως με ψυχραιμία οφείλουμε να εξηγήσουμε, να πείσουμε και να αναδείξουμε τις δυνατότητες που δίνει η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σχολιάζοντας τις εκλογές στην Ισπανία δήλωσε πως το σημαντικό δεν είναι η πρωτιά των σοσιαλιστών, αλλά η στρατηγική ήττα της Δεξιάς.

Μ. Χρυσοβελώνη: Εξόρμηση πόρτα-πόρτα από αύριο κιόλας

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κάλεσε σε δυναμική εξόρμηση από αύριο, κιόλας, πόρτα – πόρτα, με σκοπό να υπενθυμίσουν στους πολίτες, ποια χώρα ανέλαβαν, σε τι κατάσταση βρισκόταν και σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα. Η ίδια δήλωσε ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται στην παρέα του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επικράτησή της.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας για την κρίση, δήλωσε πως δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά αξιών και εκπροσώπησης. Στα θετικά της ωστόσο, ήταν ότι δημιούργησε το πεδίο, να αναδειχθούν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο.

Παραλλήλισε δε, τη δική του διαδρομή, από όταν, σε πολύ νεαρή ηλικία, 27 χρονών βγήκε στην πολιτική, με την πορεία του υποψήφιου δημάρχου Βόλου, Ιάσονα Αποστολάκη και δήλωσε αισιόδοξος ότι το μήνυμα στις εκλογές θα είναι και ηχηρό και νικηφόρο.

Για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών μίλησε ο βουλευτής, Μάκης Μπαλλής, λέγοντας πως παίρνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος περίπου, για την ευρωπαϊκή οικογένεια, μεταξύ άλλων και γιατί είναι η πρώτες εκλογές από την στιγμή που ένα κράτος αποφάσισε να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή οικογένεια. Όπως είπε, η σύνθεση του ευρωκοινουβουλίου θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης, ενώ ο συσχετισμός των δυνάμεων θα είναι καθοριστικός και για τη χώρα μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Στάμος, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι αποφάσισε να συνταχθεί με την Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός και άλλοι σύντροφοί του, καθώς δεν μπορεί να μείνει κανείς αδιάφορος στην πρόσκληση – πρόσκληση του Τσίπρα, όταν διακυβεύονται ιδανικά για τα οποία έχουν παλέψει, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Βόλο», Ιάσονας Αποστολάκης, τόνισε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές που θυμάται, και το διακύβευμά τους είναι: ακροδεξιά ή δημοκρατία. Πρόσθεσε δε, ότι και στην αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχθούν δυνάμεις που θα παλέψουν την άνοδο της ακροδεξιάς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα