Ν. Εφραιμίδης: «Θα γίνει ο δρόμος, (Καλαμού, Κένταυρος, Πανέρια) αλλά θα ξεκινήσει από άλλο σημείο»

11:13 5/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

« Η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά, θέλω να γίνει ο δρόμος από την Παναγία Καλαμού έως τον οικισμό του Κενταύρου και τα Πανέρια. Απλά θα ξεκινήσουμε από κει που είναι το μεγάλο πρόβλημα που είναι στο από το 6ο χλμ έως το 16ο χλμ. Εκεί ο δρόμος απαιτεί πολλά τεχνικά έργα και παρεμβάσεις ακόμα και με μπουλντόζα. Κάποιοι που έχουν… συμφέροντα επιθυμούν να ξεκινήσουμε από τα πρώτα 3,1 χλμ.
Ο δρόμος θα περαστεί πρώτα

με 3 Α και μετά θα γίνει η ασφαλτόστρωση, μια και τα χρήματα (σ.σ. 600.00 ευρώ) δεν φτάνουν να γίνουν όλα μαζί. Θα γίνει το έργο αλλά σταδιακά. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο δρόμος είναι δασικός και εμείς θα βοηθήσουμε την Υπηρεσία να τον υλοποιήσει».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Εφραιμίδης.
Σημειωτέον, όπως τόνισε χθες ο επιχειρηματίας Κώστας Τελμετίδης,(σ.σ. τουριστικά καταλύματα) αν γίνει ο δρόμος-σ.σ. που εδώ και 11 χρόνια σκοντάφτει η υλοποίησή του και δεν το χαρακτήρισε τυχαίο ο κ. Τελμετίδης-, οι κάτοικοι του Κενταύρου μετά από 16 χλμ θα είναι στην Ξάνθη, ενώ τώρα κάνουν ένα τεράστιο κύκλο 50 χλμ.
Ο κ. Τελμετίδης ο οποίος δραστηριοποιείται και μένει στην περιοχή τα τελευταία 38 χρόνια, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ως ένας άνθρωπος μαζί και με τους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης, οι οποίοί δεν υποδέχθηκαν και καλά, πρόσφατες δηλώσεις του κ. Εφραιμίδη στην Εφημερίδα «Θράκη» για το μέλλον της υλοποίησης του συγκεκριμένου δρόμου.
Αν δεν υπάρξει πρόοδος σχετικά με το θέμα του ξεκαθαρίσματος και της υλοποίησης της ασφαλτόστρωσης του δρόμου με την πρώτη φάση (3,1 χλμ Πουλιάνα, Λιβάδι) και την δεύτερη φάση έως τα Πανέρια, όπως είχε αποφασισθεί και εκταμιευθεί το κονδύλι από την προηγούμενη κυβέρνηση-σ.σ. το θέμα πάγωσε πέρυσι λίγο πριν τις εκλογές, είπε ο κ. Τελμετίδης αναρωτώμενος το γιατί), οι κάτοικοι που αντιδρούν θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
…………………………………………………
Αναφερόμενος ο κ.Εφραιμίδης στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται στην Ξάνθη για τον κορονοϊό, κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν, όπως σπεύδουν, προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα με τα κρούσματα και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις μηδενισμού τους.
«Πολλά έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως υπάρχει παραπληροφόρηση από ΜΜΕ, με πονάει να βλέπω τον τόπο μου να αντιμετωπίζεται έτσι», είπε ο κ. Εφραιμίδης.

Η συνέντευξη του κ. Εφραιμίδη στην ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα