Ν. Χουντής: Η ΛΑΕ στηρίζει το Βολιώτικο λαό τον αγώνα του κατά της καύσης των απορριμμάτων

15:08 15/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα του Βολιώτικου λαού κατά της καύσης των απορριμμάτων τόνισε σήμερα από το Βόλο ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής χαιρετίζοντας την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να «μπλοκάρει» την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας παρασκευής SRF που προτείνει να κατασκευαστεί στο ΧΥΤΑ, ο δήμος Βόλου. Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών καθώς όπως φαίνεται και από την επιδημιολογική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα, υπάρχουν προβλήματα νοσηρότητας στον πληθυσμό

της Μαγνησίας. «Απευθύνω πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο» τόνισε.

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση στην ουσία είναι «παγιδευμένη» και καθ’ υπόδειξη των δανειστών. Εξήγησε ότι τόσο ο τρόπος εκλογής προέδρου όσο και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι δύο άρθρα στο πλαίσιο αυτών που έπρεπε να περάσουν για να «ξεπλυθούν» οι παρατυπίες των μνημονίων. «Πρόκειται για μία γενικότερη δέσμευση που ανέλαβε η χώρα απέναντι στους δανειστές. Ζούμε σε μια περίοδο κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας και όλων των θεσμών που προστατεύουν τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών». Έφερε ως παράδειγμα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που από ΟΧΙ στην Ε.Ε. έγινε ΝΑΙ και τόνισε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν τότε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τώρα θα νομιμοποιηθούν μέσα από την νομοθέτηση σχετικών άρθρων στο Σύνταγμα. .

Τόνισε ότι είναι προσχηματική η έξοδος από τα μνημόνια καθώς συνεχίζει να υφίσταται η εποπτεία των δανειστών που «απειλούν» να μην δώσουν τη δόση του ενός δις αν δεν υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις για λεηλασία κατοικίας και περιουσίας για να λυθεί το θέμα κόκκινων δανείων. «Έχουμε εγκλωβιστεί για 100 χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα και δέσμευση της ελληνικής περιουσίας» τόνισε».

Επισήμανε ότι για να αντιμετωπιστεί ο φιλελευθερισμός και η ακροδεξιά χρειάζεται αγώνας το λαού σε ελλαδικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά ριζική αφαίρεση του κοινωνικού και οικονομικού θερμοκηπίου των πολιτικών της λιτότητας και της αναξιοπρέπειας.

Χαρακτήρισε προσχηματικό το μέτωπο που πάει να δημιουργηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις πολιτικές που συνετέλεσαν στο να μπει η χώρα στα μνημόνια. Τόνισε ότι η ΛΑΕ κατεβαίνει στις εκλογές επιδιώκοντας ένα πολιτικό και οικολογικό μέτωπο και «διεκδικούμε να είμαστε και στην ευρωπαϊκή και εθνική βουλή για να φθάνει μέχρι εκεί η φωνή των πολιτών».

Τέλος τόνισε ότι με ευθύνη της τοπικής ηγεσίας της ΛΑΕ θα γίνουν οι όποιες συνεργασίες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ενώ είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που υιοθέτησαν μνημονιακές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα