Μυτιλήνη: Ν.Χαρδαλιάς: 60 στοχευμένοι έλεγχοι την ημέρα από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

09:01 29/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη ετοιμότητα και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το “άνοιγμα” του αεροδρομίου της Μυτιλήνης διαπίστωσε από κοντά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας για σήμερα την επίσκεψη του στα αεροδρόμια του Ανατολικού Αιγαίου, τρεις μέρες πριν από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων στις πτήσεις τσάρτερ.

Προήδρευσε σύσκεψης με αυτοδιοικητικούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ θα συνεχίσει αύριο το πρωί την περιοδεία του με επίσκεψη στο αεροδρόμιο

της Λήμνου.

Όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί άσκηση προσομοίωσης έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν θα φτάσει το πρώτο τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου τους επόμενους τρεις μήνες θα εγκατασταθεί κλιμάκιο υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ενώ όταν θα υπάρχουν πτήσεις, θα διενεργούνται 60 στοχευμένοι έλεγχοι την ημέρα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας. Η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης.

Σ’ ότι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία, τόνισε ότι μέχρι της 15 Ιουλίου είναι κλειστά και κάθε 15 μέρες αξιολογείτε η κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο. “Οι αποφάσεις μας δεν αφορούν την διπλωματία και τις εξωτερικές σχέσεις είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα” τόνισε.

Αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο όλες αυτές τους μήνες στο ζήτημα της διαχείρισης αυτής της δύσκολης κρίσης, “δουλέψαμε σκληρά σε αχαρτογράφητα νερά και μαζί θα δουλέψουμε και αυτούς τους τρεις μήνες, θα διαχειριστούμε με την ίδια νηφαλιότητα και την ίδια ψυχραιμία αλλά και  την ίδια αποτελεσματικότητα τα όποια κρούσματα μπορεί να προκύψουν. Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Είναι άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης το άνοιγμα της οικονομίας και η στήριξη του τουρισμού, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας. Όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στη Μυτιλήνη θα πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς, όπως και οι κάτοικοι του νησιού” τόνισε.

Τέλος ανέφερε, ότι “είναι μια επίπονη προσπάθεια, θέλει υπομονή καθώς πίσω από αυτή την διαχείριση είναι τα νησιά μας, η ανάγκη να μην στιγματιστεί ο τουρισμός μας, να μην δημιουργήσουμε λάθος εικόνα μέσα από φήμες και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα.”

Νωρίτερα στη Χίο, ο κ. Χαρδαλιάς προήδρευσε σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το ασφαλές άνοιγμα του αεροδρομίου του νησιού.

Σ’ ότι αφορά το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία, τόνισε ότι τα σύνορα θα παραμένουν επί του παρόντος κλειστά, για καθαρά υγειονομικούς λόγους που σχετίζονται όπως τόνισε με την ανάλυση επιστημονικών δεδομένων.

Η ελληνική πολιτεία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς, θα πρέπει να εξασφαλίσει την άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση ο Τουρισμός είναι σε πρώτο πλάνο μαζί με τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις προσομοίωσης, ενώ τις μέρες που θα υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ θα γίνονται στοχευμένες λήψεις δειγμάτων από υγειονομικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που θα εγκατασταθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια.

The post Μυτιλήνη: Ν.Χαρδαλιάς: 60 στοχευμένοι έλεγχοι την ημέρα από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα