Μυτιλήνη : «Μεθοδευμένη συνεδρίαση για τη νέα δομή» λέει η αντιπολίτευση- «Είμαστε όργανο που βασίζεται στη νομιμότητα» απαντά η Δημοτική Αρχή

12:04 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Προεκτάσεις αναμένεται να έχει η χθεσινή κατάληξη της ψηφοφορίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, όπου δεν δόθηκε δικαίωμα ψήφου σε προέδρους κοινοτήτων της Θερμής , για τη νέα δομή που σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει για τους αιτούντες άσυλο.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΥΞΙΔΑ» Εριφύλη Χιωτέλλη μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου είπε ότι «Το πράγμα ήταν μεθοδευμένο. Επί

της ουσίας είχαν δικαίωμα ψήφου οι πρόεδροι, καθώς με τον σχεδιασμό του Υπουργείου που τον είδαμε να εξελίσσεται το προηγούμενο διάστημα με χάρτες, τοπογραφικά και δηλώσεις, προσδιορίζεται γεωγραφικά η περιοχή, που θα γίνει η νέα δομή. Όμως μεθόδευσαν να μην αναφέρουν τίποτα για την περιοχή και σε αυτό είχε προσυμφωνήσει και ο Υπουργός Μετανάστευσης» .

Πάντως σε ερώτησή μας, γιατί κανένας δημοτικός σύμβουλος δε ζήτησε διευκρινίσεις για τις λεπτομέρειες δημιουργίας της νέας δομής , αναγνώρισε ότι ήταν λάθος .  Η επικεφαλής της Πυξίδας ανακοίνωσε, ότι θα εξετάσουν αν μπορούν νομικά να προσβάλουν τη διαδικασία.

 

«Καλοδεχούμενη η προσφυγή» απάντησε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγίου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης . Απαντώντας στο γιατί δε δόθηκε δικαίωμα ψήφου ούτε στον πρόεδρο της κοινότητας Νέων Κυδωνιών που είναι η πιο κοντινή κοινότητα,  στη θέση που το ίδιο το Υπουργείο δημοσιοποίησε, απάντησε ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι όργανο που βασίζεται στη νομιμότητα . Ούτε από τον Υπουργό ακούστηκε η θέση, ούτε κανένας από τους συμβούλους ζήτησε διευκρινήσεις. Και κυρίως δεν αναφερόταν ούτε στην αίτηση, που έφεραν οι 11 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο σώμα».

Ακούστε τις δηλώσεις της κυρίας Χιωτέλλη και του κυρίου Χατζηγιάννη στην ΕΡΤ Αιγαίου :

 

 

The post Μυτιλήνη : «Μεθοδευμένη συνεδρίαση για τη νέα δομή» λέει η αντιπολίτευση- «Είμαστε όργανο που βασίζεται στη νομιμότητα» απαντά η Δημοτική Αρχή appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα