«Μυστική Παράκληση» – Συναυλία αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

10:13 18/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, ο τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων συμπράττουν σε μια συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά, με γενικό τίτλο «Μυστική Παράκληση», στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Ένα ανθολόγιο ποιημάτων σε μουσική κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών (Γ. Σπανός, Σ. Κραουνάκης, Λ. Θάνος, Ν. Ζούδιαρης, Κ. Λειβαδάς, Λ. Μαχαιρίτσας, Φ. Δεληβοριάς, κ.τ.λ.) παρουσιασμένα με τον ιδιαίτερο

και μοναδικό ήχο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, υπό τη μουσική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Μελοποιημένα ποιήματα που ξεχώρισαν για την εκφραστική λιτότητα και αποκτούν νέα πνοή μέσα από την αισθαντική φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη. Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Κωστή Παλαμά, που γκρεμίζει και ξαναχτίζει τον κόσμο όλο! Ένα ταξίδι με αφετηρία την Αθήνα και τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, έναν χώρο οικείο στον Κωστή Παλαμά, μια και υπήρξε επίτιμο μέλος του Συλλόγου και ανέπτυξε σπουδαία πνευματική δράση εκεί.

Στις 21 Μαρτίου, η ποίηση του Κωστή Παλαμά θα ακουστεί μέσα από την ερμηνεία του Θοδωρή Βουσικάκη. Μία μοναδική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Πληροφορίες:

Πέμπτη 21 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης-Έτος Κ. Παλαμά

Τιμές Εισιτηρίων:

Διακεκριμένη : 30 ευρώ

Ζώνη α: 25 ευρώ

Ζώνη β: 20 ευρώ

ΑΜΕΑ: 13 ευρώ

Eξώστης: 15 ευρώ

Φοιτητικό/Ανεργίας: 13 ευρώ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8

Τηλ.: 210 9967562, 698 2178813

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα