Μ. Στουφής: Απένταξη από το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης

14:24 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Απασφάλισε βόμβα» το μέλος του δ.σ. του τοπικού Ζακύνθου, Μ. Στουφής, στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου την προηγούμενη Πέμπτη (16/3), αναφορικά με απένταξη από το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου και το αίτημα -σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει- για έντοκη επιστροφή χρημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο κ. Στουφής το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου (ΤΟΠΣΑ) είναι ένα πρόγραμμα με δημόσια δαπάνη ύψους 580 χιλ. ευρώ και δικαιούχο την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΤΟΠΣΑ Ζακύνθου, την οποία αποτελούσαν οι

φορείς ΣΑΖ, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίων, Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και REMACO.

Δεδομένου ότι, όπως ενημέρωσε, από τις 14 δράσεις δεν υλοποιήθηκαν οι 5 από την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίων, τον σύλλογο ξενοδόχων Λαγανά και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έγινε απένταξη με αίτημα, όπως έχει πληροφορηθεί, για επιστροφή εντόκως χρημάτων. Για τον λόγο αυτό, το μέλος του δ.σ. του τοπικού επιμελητήριου, ζήτησε -προ ημερήσιας διάταξης- τη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση οργάνου προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αναζητηθούν ευθύνες εάν και όπου υπάρχουν.

Πάντως, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το μέλος του δ.σ. του επιμελητηρίου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠΣΑ Ζακύνθου, Νίκος Τσίπηρας, έσπευσε να ενημερώσει ότι έχει κατατεθεί αίτηση θεραπείας, η οποία, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, μάλλον δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα επανένταξης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα