“Μοστράρουν” στις πιο όμορφες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Αιγαίου τα Θυμιανά

09:20 11/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων βρέθηκαν τα Θυμιανά με το κατέβασμα της «Μόστρας» την τελευταία Κυριακή των Αποκριών.
Συνδυάζοντας μοναδικά την παράδοση με το καινούργιο, μάγεψε με το «ταλίμι» και τη νικηφόρα μάχη των ντόπιων βρακάδων κατά των πειρατών που αναβιώνει κάθε Τυρινή Κυριακή και διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με την παρέλαση των αρμάτων και το κέφι στα στενά του χωριού.

Οι μάχες σώμα με σώμα στα στενά του χωριού συνοδεύονται μουσικά από τουμπιά και παγιαύλια, όπου εκεί η νέα

γενιά μαθαίνει από τους παλαιότερους,

ενώ οι μάχες κλείνουν με το χορό “δετό” που αγκαλιασμένοι χορεύουν βρακάδες και πειρατές.

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Ομιλος Θυμιανών (ΜΕΟΘ) οργάνωσε για μια ακόμη χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία τις εκδηλώσεις· που να σημειωθεί προσέλκυσαν περισσότερους από 1.000 τούρκους επισκέπτες. Η μεταφορά των επισκεπτών έγινε με τουριστικά πούλμαν αλλά και με τη χρήση mini-bus που μετέφεραν τους εποχούμενους κοντά στις εισόδους του χωριού.

Στην αρχή της παρέλασης των 10 αρμάτων με 600 περίπου καρναβαλιστές, έγινε η απονομή των βραβείων για το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού, ενώ εκτέθηκαν και οι ζωγραφιές των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού με θέμα τη Μόστρα.
Η παρέλαση των αρμάτων έκλεισε με την ομάδα κρουστών «Brasilionico” που έδωσε ρυθμούς… σάμπας στη Μόστρα των Θυμιανών.
Ο καλός καιρός βοήθησε στο να συνεχιστεί το γλέντι στην πλατεία Καρουλιού, όπου είθισται να διοργανώνει το χορό το αθλητικό σωματείο Ηρακλής Θυμιανών.

The post “Μοστράρουν” στις πιο όμορφες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Αιγαίου τα Θυμιανά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα