Η επέλαση της «Μήδειας» σε όλη τη χώρα – ‘Εκλεισαν οι λεωφόροι Φυλής και Πάρνηθος

08:51 14/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόπηκε λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια. Σαράντα πόντους έφτασε το χιόνι στα Γρεβενά ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία και στον δρόμο Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Η

«Μήδεια» θα περιοριστεί από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια, όπου αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -12,7 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-12,6), Νότιο Πεδίο Κοζάνης (-11), Βουνάσα Γρεβενών (-10,9), Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,8), Φλώρινα (-10,2) και ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-10,1).

Ακόμη χαμηλότερα έπεσε το θερμόμετρο στα χιονοδρομικά κέντρα, όπως στο Χ/Κ του Καϊμακτσαλάν όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους -15,7 βαθμούς.

Μέχρι και ένα μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού στην Π.Ε. Τρικάλων, όπου άνθρωποι και μηχανήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν τη δική τους μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Χωρίς ρεύμα διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι σε Ελάτη και Περτούλι λόγω βλάβης που αποκαταστάθηκε το πρωί, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα