Μικροπροβλήματα σε όλο το νησί από την πολυήμερη βροχόπτωση στη Λέσβο

21:11 13/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα από το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Λέσβου από την έντονη και συνεχόμενη επί τριήμερο βροχόπτωση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και γεωγραφικός αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα «τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή του Ευεργέτουλα όπου λόγω του όγκου του νερού αλλά και από φερτά υλικά που κατέβασαν τα δύο  ποτάμια της περιοχής , διοχετεύτηκαν νερά, λάσπη και πέτρες στη Συκούντα όπου καταφέραμε και καθαρίσαμε αργά το απόγευμα. Επίσης, στους Λάμπου Μύλους

όπου προβλήματα δημιουργήθηκαν από λάσπη και πέτρες και μέσα στο χωριό».

Ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, κ. Κυπριωτέλλης ,είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι «στην περιοχή κλήθηκε για απάντληση υδάτων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία  σε ένα σπίτι στους Λάμπου Μύλους αλλά και στα Κεραμιά, αλλά και στον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης Καλλονής, συνδράμοντας τα οχήματα της Περιφέρειας, όπου πέτρες και λάσπη κατέβηκαν από το βουνό στο οδόστρωμα».

Μικροπροβλήματα με φερτά υλικά στους δρόμους από τον όγκο  της βροχής δημιουργήθηκαν στους Αγίους Αναργύρους, στη  Δρώτα, ακόμα και στον Ασώματο, όπου αύριο μηχανήματα του δήμου θα μετακινηθούν για να καθαρίσουν, αλλά και στην Ευρειακή, όπου χώματα και πέτρες βούλωσαν φρεάτια και έσπευσε το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της Γέρας.

Βράχια αποκολλήθηκαν για ακόμα μια φορά στον δρόμο Μελίντα Πλωμάρι , όπου σημειώνονται συχνά κατολισθητικά φαινόμενα.

Μικρότερης έντασης προβλήματα σημειώθηκαν στη Δυτική Λέσβο όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής. Τον όγκο του νερού δεν άντεξαν τα φρεάτια στην Ανεμώτια όπου πλημμύρισε ένα μαγαζί, ενώ φερτά υλικά βρέθηκαν στον δρόμο Στύψη Πελόπη και μηχανήματα του δήμου αλλά και της Περιφέρειας έσπευσαν να καθαρίσουν.

Βροχές αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο το πρωί, και συνιστάται μεγάλη προσοχή σε όσους μετακινηθούν το βράδυ καθώς και αύριο το πρωί για να πάνε στις δουλειές τους.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τη βροχή στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι. Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα πλημμυρισμένο είναι μεγάλο μέρος της δομής, κοινόχρηστοι χώροι και  σκηνές. Έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη ότι όλη η συγκεκριμένη περιοχή είναι ευάλωτη τόσο στη βροχή όπου τα νερά λιμνάζουν τόσο και στους βοριάδες.

 

The post Μικροπροβλήματα σε όλο το νησί από την πολυήμερη βροχόπτωση στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα