Μικροεντάσεις σε συλλαλητήριο της Τρίπολης

21:20 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρο-εντάσεις, σημειώθηκαν σήμερα, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, στην Τρίπολη και στην προσπάθεια διαδηλωτών, να προσεγγίσουν τους περιμετρικούς χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης, που διεξαγόταν το 10 Περιφερειακό, Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Το συλλαλητήριο, ξεκίνησε απ’ την Πλατεία Πετρινού και είχε κατεύθυνση το Πνευματικό Κέντρο, που ήταν να μιλήσει, λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός.

Η πρόθεση αυτή δεν στάθηκε εφικτή να πραγματοποιηθεί, αφού τα αστυνομικά

μέτρα ήταν αυστηρά, ισχυρά και καλά οργανωμένα απ’ όλες τις πλευρές.

Σε δύο διασταυρώσεις δρόμων (Α. Παπαναστασίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Δημητρακοπούλου), υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των ανδρών της Αστυνομίας και των διαδηλωτών, κάτι που σταδιακά, οδήγησε σε ύβρεις, απωθήσεις, ρίψεις κάποιων αντικειμένων και χρήση χημικών απ’ τα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Το…κρυφτούλι των δύο πλευρών, στις γωνίες κάθετων δρόμων, που οδηγούσαν στο νεοκλασικό κτίριο του Συνεδρίου, συνεχίστηκε για μία περίπου ώρα, χωρίς, ωστόσο, να συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός.

Το συλλαλητήριο, στήριζαν, εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, αυτοδιοικητικές παρατάξεις, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, επαγγελματικοί σύλλογοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργατικά, συνταξιοδοτικά σωματεία, εργαζόμενοι-συνταξιούχοι της ΔΕΗ και άλλες συλλογικότητες και ομάδες.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε το συγκεκριμένο συλλαλητήριο και τις μικρο-εντάσεις που σημειώθηκαν και σας παραθέτει μερικές φωτογραφίες απ’ αυτό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Αναζητήσεις
μικροεντασεις στο συλλαλητηε
Τυχαία Θέματα