Μικρή συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ

15:06 1/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρή – για μια ακόμη φορά – ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και εν συνεχεία, στην πορεία που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι ομιλίες στην συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και ακολούθησε η πορεία

με κατάληξη την οδό Δημητριάδος, στο ύψος των ΕΛ.ΤΑ. όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων, στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, ο γραμματέας του ΕΚΒ, κ. Δημήτρης Βασιλείου τόνισε:

«Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και το ξέρουμε όλοι μας: ότι πρέπει να σταματήσουν πια αυτές οι Ερινύες, οι φασαρίες και αυτές οι δηλώσεις που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο κάποιων. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί γιατί μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε και ενωμένοι να κερδίσουμε ό,τι από αυτά τα οποία έχουμε χάσει. Θέλουμε πάντα να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους και δεν κατέφευγαν σε αυτές τις καταστάσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε μ’ αυτά τα πράγματα γιατί οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν και θα έρθουν κοντά σε όλους μας».

Σχολιάζοντας εξάλλου, την συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση, ο κ. Βασιλείου εκτίμησε ότι είναι αρκετά ικανοποιητική, δεδομένου και του ότι βρισκόμαστε εν μέσω πασχαλινής περιόδου, θα μπορούσε ωστόσο – όπως είπε – να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Εκ μέρους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέφερε ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν και για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει αλληλοσπαραγμός και αλληλοφαγωμάρα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων:

«Πρέπει να βρούμε την κοινή μας περπατησιά, να υπάρχει ενότητα για να μπορέσουμε έτσι να συσπειρώσουμε και τους εργαζόμενους. Διότι όταν οι εργαζόμενοι βλέπουν τέτοιου είδους φαινόμενα, καθημερινά απομακρύνονται από τα σωματεία τους. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας: η ενότητα της εργατικής τάξης πρωτίστως και η συνέχιση των αγώνων, ώστε να μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά μας σήμερα, αλλά και να δώσουμε μια προοπτική στο μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκέντρωση του Ταξικού Συντονισμού

Μια τρίτη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε, στις 10 το πρωί, στα ΕΛ.ΤΑ από τον Ταξικό Συντονισμό, κατά την οποία ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα