Κακοκαιρία: Πού εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης

08:49 16/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» σε διάφορες περιοχές.

Σε αναλυτική ενημέρωση που έκανε, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την κακοκαιρία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει και είναι οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού, Πολυδενδρίου,

Κιούρκων, Μαλακάσας, Διονύσου, Δροσιάς, Χαλανδρίου, Πολύδροσου, Λούτσας, Πικερμίου και Σπάτων».

Ο κ. Μάνος κάλεσε τους πολίτες να δηλώνουν τη βλάβη τους στα σημεία που είναι ούτως, ώστε όπως είπε, «να έχουμε εικόνα και των μικρότερων βλαβών στην χαμηλή τάση, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο είτε στο “myapp ΔΕΔΔΗΕ”, είτε στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.

Επίσης ανέφερε ότι μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη. «Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές. Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη είναι πολύ η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου , καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα.  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα