«Μια μπάλα για τα παιδιά» από τη Mπαρτσελόνα στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

09:34 20/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, μέσω του προγράμματος FC BARCELONA FUTBOL NET – «Μια μπάλα για τα παιδιά», σε μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισσαίων, του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (DRC GREECE) και του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το διάστημα Μάρτιος-Ιούλιος 2019.

Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ:

«Το πρόγραμμα στηρίζεται στη μεθοδολογία FutbolNet που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως βάση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων. Η μέθοδος έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με μια εμβληματική αθλητική ομάδα, όπως η Βarcelona, αλλά και να τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα προωθεί την επικοινωνία, τη συντροφικότητα, τη συνεργασία, τη λήψη αποφάσεων, τη συμμετοχικότητα και ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Η υλοποίηση του προγράμματος άρχισε με ένα διήμερο σεμινάριο κατάρτισης στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Φεβρουάριο, το οποίο αφορούσε την εκπαίδευση των εκπαιδευτών-προπονητών που θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Futbolnet με τα παιδιά. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 14 άτομα από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Για τη διοργάνωση του προγράμματος το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και έχει την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα