Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός πόλο: Στη μάχη της ανόδου με το βλέμμα στο μέλλον

23:29 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άνοδο στη Β εθνική κατηγορία θα διεκδικήσει το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου η ανδρική ομάδα πόλο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού.

Η Σερραϊκή ομάδα κατάφερε με το… σπαθί της να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ εθνικής η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με τους δύο πρώτους να πανηγυρίζουν την άνοδο στη Β εθνική.

Ο προπονητής Δημήτρης Βαρσάμης

(μαζί με τον Ηλία Ανουσάκη) μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη συμμετοχή της ομάδας του στην τελική φάση του πρωταθλήματος: «Είναι σίγουρα δύσκολο το έργο μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που φράσαμε μέχρι την τελική φάση αν αναλογιστούμε ότι όλα τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, έτσι για να βοηθήσω αγωνίζομαι κι εγώ. Χαριτολογώντας ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι στα 19 γιατί βάζουν τα 42 που είμαι εγώ».

ια τους αντιπάλους ο Σερραίος προπονητής είπε:

«Είναι ομάδες που έρχονται από τη Νότια Ελλάδα και δεν ξέρουμε πολλά για τη δυναμική τους και βέβαια στην Αθήνα μπορείς πιο εύκολα να βρεις παίκτες για μια ομάδα Γ εθνικής. Αυτές οι ομάδες μπορεί να μην έχουν και μικρούς. Για εμάς αυτό είναι μειονέκτημα. Πάντως η ΑΕΚ, μετά από πάρα πολλά χρόνια, επαναλειτούργησε φέτος το τμήμα πόλο κι έχει στελεχωθεί από μεγάλους σε ηλικία κι έμπειρους παίκτες που έπαιζαν κι Α1 όπως ο Πέτρε Σάντα κ.α.».

Για το στόχο του Πανσερραϊκού σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ο Δημήτρης Βαρσάμης είπε:

«Θέλουμε να κερδίσουμε ξανά την Καρδίτσα, όπως τη νικήσαμε στον πρώτο γύρο, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Νηρέα Λαμίας και με δύο νίκες προκρινόμαστε στα ημιτελικά και το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι βαθμολογικά αδιάφορο».

Για την 25άρα πισίνα ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε:

«Είναι το μόνιμο πρόβλημα μας, κάνουμε προπονήσεις στην 25αρα πισίνα, με πέντε διαδρομές, με δυο χεριές φτάνουμε στον τοίχο κι όλοι οι άλλοι προπονούνται σε κανονικές πισίνες. Εμείς μείναμε με 25άρα πισίνα και επειδή ο υγρός στίβος έχει πολλά τμήματα με πάρα πολύ κόσμο, στην κανονική περίοδο μπαίνουμε στην πισίνα στις 21:15 και κάνουμε για μιάμιση ώρα προπόνηση στο νερό που οι άλλες ομάδες κάνουν δύο και δυόμιση ώρες. Κι όλα αυτά με παιδιά που πάνε σχολείο και επιστρέφουν στο σπίτι αργά το βράδυ».

Για τις επιτυχίες των τμημάτων πόλο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ο Σερραίος προπονητής είπε:

«Εδώ και αρκετά χρόνια αφήσαμε το μοντέλο με γρήγορες ανόδους με παίκτες από μεταγραφή και ρίξαμε το βάρος στα δικά μας παιδιά. Δεν θα μπορούσε ο Πανσερραϊκός να εφαρμόζει τέτοια μοντέλα. Με τα μικρά παιδιά γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά, έχουμε επιτυχίες από μικρές ηλικίες, το μίνι παίδων έφτασε στην τρίτη φάση, των παίδων έφτασε στην τελική φάση, των εφήβων έφτασε στη δεύτερη φάση, οι κορασίδες πήγαν τελική φάση, δηλαδή όλες οι ηλικίες είχαν επιτυχίες. Αυτές οι επιτυχίες κρατάνε τα παιδιά στο πόλο και πιστεύω σε μια πενταετία να έχουμε ομάδες σε υψηλό επίπεδο»

Ο δρόμος της ανόδου:

Οι δύο Όμιλοι στην τελική φάση είναι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΚ, Πανσερραϊκός, ΚΟ Καρδίτσας, Νηρέας Λαμίας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άρης Νίκαιας, Μακεδονικός, ΣΑΠΚ Νεάπολης, ΣΚ Ροή

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Στην Β’ Εθνική κατηγορία ανέρχονται οι 2 πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης.

Οι οκτώ ομάδες της Α’ Φάσης, έχουν σχηματίσει δυο ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Στους εντός των ομίλων αγώνες, ισχύει η ισοπαλία, στους χιαστί αγώνες και στους αγώνες κατάταξης, πρέπει να υπάρξει, νικητής. Μετά από τους εντός των δυο (2) ομίλων αγώνες, θα συναντηθούν: · η 1 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 2 η ομάδα του Β’ ομίλου · η 1 η ομάδα του Β’ ομίλου με τον 2 η ομάδα του Α’ ομίλου · η 3 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 3 η ομάδα του Β’ ομίλου για την (5 η – 6 η θέση). · η 4 η ομάδα του Α’ ομίλου με τον 4 η ομάδα του Β’ ομίλου για την (7 η – 8 η θέση). ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (οι ηττημένες των χιαστί αγώνων) ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (οι νικήτριες των χιαστί αγώνων) Οι (2) πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης ανέρχονται στην Β’ Εθνική κατηγορία την περίοδο «2018 – 2019» και η πρώτη ομάδα ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Γ’ Ανδρών για το «2018».

Το πρόγραμμα:

Α. ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΟΛ/ΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ

1η αγωνιστική Παρασκευή 27/07/2018

ΩΡΑ: 18:00 ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ- ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΩΡΑ: 20:00 ΑΕΚ- ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

2η αγωνιστική Σάββατο 28/07/2018

ΩΡΑ: 09:00 ΑΕΚ-ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΩΡΑ: 10:00 ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ- ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

3 η αγωνιστική Σάββατο 28/07/2018

ΩΡΑ: 17:00 ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ– ΑΕΚ

ΩΡΑ: 18:00 ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα