Μέτρα για τη στήριξη των μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Δωδεκανήσου

11:59 30/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των μηχανικών, λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο τεχνικός κλάδος, ζητά το ΤΕΕ Δωδεκανήσου.
Διαμηνύει ότι απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωση του τεχνικού κλάδου, τονίζοντας ότι τα ημίμετρα απλά θα καθυστερήσουν τον επαγγελματικό τους αφανισμό.
Σε επιστολή του, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια υπουργεία, αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε ο κλάδος των μηχανικών ίσως έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, κατά την διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης,

βυθίζοντας τους μηχανικούς σε πρωτοφανή ύφεση δημιουργώντας μεγάλο προβληματισμό και αβεβαιότητα. Είναι προφανές ότι με την τρέχουσα κατάσταση, ο τεχνικός κόσμος αλλά και όλη η κοινωνία, θα βιώσει ξανά μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και από ότι φαίνεται σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις προηγούμενες.
Το γεγονός ότι η οικονομία της Δωδεκανήσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό, καθιστά την άσκηση του επαγγέλματος μας εύθραυστη και σε συνθήκες ασφυξίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους. Παρόλο ότι ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας κινούνται στη θετική κατεύθυνση, θα πρέπει να παρθούν επιπλέον γενναία μέτρα στήριξης για την επιβίωση των μηχανικών και όχι μόνο στο νησιωτικό μας χώρο, διότι η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ όρθιους».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα