Μέτωπο και με Μαδούρο ανοίγει ο Τραμπ

21:44 12/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανή στρατιωτικής επιλογής εάν καταστεί αναγκαίο», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Νιου Τζέρσεϊ όπου βρίσκεται σε διακοπές. Για επιπόλαιη απειλή έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο.

Αντιπαράθεση Τραμπ και με Βενεζουέλα: «Επέμβαση, αν κριθεί αναγκαίο»

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να απειλήσει τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής

με την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που συνταράσσει την χώρα.

«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχεύει στο να οδηγήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, μόνιμα, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, σε ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών απειλών» που διατύπωσε ο Αμερικανός ομόλογός του.

Από την πλευρά της, η εμπορική ένωση κρατών της Νότιας Αμερικής Mercosur απορρίπτει το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη Βενεζουέλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εστάλη από το ΥΠΕΞ της Αργεντινής.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι «τα μόνα αποδεκτά μέσα για την προώθηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα».

Πηγές: ΕΡΤ1, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα