Μετωπική στη Βουλή με αφορμή την ασφάλεια

10:54 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην οικονομία και κάλεσε τον πρωθυπουργού να απολογηθεί για τη δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη.

«Διαλύετε τη μεσαία τάξη, ελπίζω να μην μιλήσετε και εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες», είπε.

Μπαίνοντας

στο κυρίως θέμα της ερώτησής του ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου και για την αποσυμφόρηση των φυλακών και αναρωτήθηκε: «Μήπως σας κρατάνε από κάπου κ. Τσίπρα;». «Βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε νέα Μνημόνια».

«Η κυβέρνησή σας δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αλλάξτε το νόμο Παρασκευόπουλου και ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα των Εξαρχείων λέγοντας ότι τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί λένε: Δεν μάς αφήνουν να επέμβουμε».

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «ανοχή» σε φαινόμενα βίας, ενώ ταυτόχρονα την κατηγορεί για «υπονόμευση» της αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία όπως τονίζει άφησε τεράστια κενά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σχετική είδηση: Αλ. Τσίπρας-Κ. Μητσοτάκης για θέματα ασφάλειας στη Βουλή

Keywords
Τυχαία Θέματα