Μετωπική για τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο Βαρουφάκη

22:49 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπαράθεση υψηλών τόνων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλούν οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη σε βιβλίο του, για το 2015. Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αποτίμηση αυτής της περιόδου θα πρέπει να γίνει με όρους πολιτικούς και όχι με όρους μυθοπλασίας και κουτσομπολιού και απορρίπτει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη (video)

«Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση, είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης στην προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί επιλέγει να διαφημίσει το βιβλίο του μέσα από τα ίδια συστημικά Μέσα, τα οποία

στο παρελθόν έχει καταγγείλει με σφοδρότητα. Είναι επιλογή της ΝΔ να επιχειρεί πλέον να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης.» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Real.gr

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Alpha είπε ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ για τον Γιάνη Βαρουφάκη, «γιατί ο Γιάνης, με ένα «ν» Βαρουφάκης τον κρατάει».

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε τα λάθη και την ανικανότητά του να διαλέγει συνεργάτες, ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να παραδεχτεί και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα, σχολίασε η ΝΔ.

Ουδέποτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την ιδέα της αποχώρησης από την ευρωζώνη, ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ερωτηθείς για το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη και για το αν ήταν ο ίδιος παρών σε κάποια από τα γεγονότα που αναφέρει ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι, σαν μέλος του τότε υπουργικού και κυβερνητικού συμβουλίου ποτέ δεν βρέθηκε μπροστά σε μια συζήτηση περί παράλληλου νομίσματος, ούτε υπήρξε κάποια τέτοια παρουσίαση, με την έννοια της εναλλακτικής πρότασης.

«Είναι αηδιαστικό που ο Βαρουφάκης κατέγραφε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του» σχολίασε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Γ. Λοβέρδος στον ΑΛΦΑ 9,89

Για θέατρο του παραλόγου μίλησε ο Νίκος Παππάς στον Real FM. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβάλω στη “Βαρουφακειάδα”. Θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που αξιοποιεί την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο συγκεκριμένος κύριος με την ανάγκη του για δημοσιότητα και άλλους πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε την ευκαιρία, αυτήν τη στιγμή να συζητήσουμε επί της ουσίας κοιτώντας το μέλλον του τόπου, γιατί για το παρελθόν πολλά μπορούμε να πούμε και να αποφανθούμε», είπε.

Για το θέμα Βαρουφάκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής σχολίασε στον ALPHA: «Ήμουν σε όλες τις συνεδριάσεις και δεν άκουσα τίποτα. Δεν βλέπω αλλά ακούω καλά». Πρόσθεσε ότι «για πολλούς ήταν κάποτε αναξιόπιστος ο Βαρουφάκης και κάποτε αξιόπιστος».

Αναξιόπιστο χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης.
«Δεν σχολιάζω τον κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι θέλει και χρησιμοποιεί εκείνη την περίοδο για την οποία έπαιξε έναν καταστροφικό ρόλο, τη χρησιμοποιεί τώρα για να κάνει επικοινωνιακό show. Και το επικοινωνιακό show αυτό βλέπω οτι εξυπηρετεί πάρα πολύ καλά τα κυρίαρχα media στη χώρα τα οποία παίζουν το έργο που λέγεται «βαρουφακιάδα». Εγώ δεν θεωρώ αξιόπιστα όλα αυτά που λέει, ξέρω ότι τα περισσότερα δεν είναι ακριβή» είπε στα Παραπολιτικά FM

«Ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον Τσίπρα. Αυτός έπαιζε με την φωτιά και υποσχόταν στον Τσίπρα ότι θα υποχωρήσει η Μέρκελ», είπε στον Αlpha 989 και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού σημείωσε πως «η ανάθεση του Υπουργείου Οικονομικών έγινε, έχοντας πλήρη επίγνωση ο κ.Τσίπρας των απόψεων του κ.Βαρουφάκη. Ήξερε τα πάντα και τα αποδεχόταν».

«Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα καθαρόαιμο αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν εξηγείται ούτε με τις δηλώσεις μετανοίας του κ. Τσίπρα, ούτε με ψυχογραφήματα, ούτε με «πολιτικά θρίλερ» τύπου Βαρουφάκη. Ήταν η προδιαγεγραμμένη κατάληξη ενός κόμματος, που ανέλαβε τη διαχείριση του αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και την οποία το ΚΚΕ είχε από την πρώτη στιγμή προβλέψει» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ Γ. Φασουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα