Μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ ανησύχησε τη Λέσβο – Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

09:34 17/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετασεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών (ή 4,8 σύμφωνα με το σταθμό του ΑΠΘ) ανησύχησε τους κατοίκους της Λέσβου στις 6.40 το πρωί, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πρόκειται για ένα σεισμό που καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη

και τη Χίο, στον ίδιο χώρο το ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας, και εντάσσεται στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στο νησί. Σε 637 ανέρχονται τα μη κατοικήσιμα κτίσματα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από τις αυτοψίες των μηχανικών, ενώ 230 άστεγοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Κατοικήσιμα κρίθηκαν 491 κτίσματα, σύμφωνα με τις συνολικά 1128 αυτοψίες που διενεργήθηκαν από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Από το σύνολο των αυτοψιών, 975 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 446 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 529 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Παράλληλα, σειρά μέτρων ανακοινώθηκε για την ανακούφιση των επαγγελματιών της Λέσβου, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν από Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάνω από 400 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα στη Βρίσα-Συνεχίζονται οι έλεγχοι (video)Λέσβος: Συντονιστικό και φορείς στηρίζουν τα αιτήματα των μαθητών για τις πανελλαδικέςΛέσβος: Ενέργειες από το δήμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμόΛέσβος: Με έξοδα του Κολλεγίου Ψυχικού η ανακατασκευή του Σχολείου της Βρίσας
Keywords
Τυχαία Θέματα