Μετά το πόρισμα – κόλαφο δραστηριοποιούνται για τη Χρυσή

12:07 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπέρ της κατάθεσης προσφυγής για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, που επέβαλε την επαναλειτουργία των καντινών στη Χρυσή έως τον Οκτώβριο, τάχθηκε ομοφώνως χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.
Επίσης, το σώμα, κατά τη διάρκεια μονοθεματικής συνεδρίασης για το θέμα, ψήφισε πρόταση, σύμφωνα με την οποίαν, «αναλογιζόμενη την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Χρυσής, θα συνεργαστεί άμεσα με τις υπηρεσίες, με σκοπό την προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης με έδρα την Ιεράπετρα».
Παράλληλα,

αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των αρχηγών παρατάξεων και να προγραμματιστούν επαφές στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να ζητηθούν πολιτικές λύσεις στα «γκρίζα» σημεία στη διαχείριση της Χρυσής.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε από το Συνήγορο το Πολίτη το πόρισμα των ελέγχων που έγιναν στο νησί, το οποίο έκανε λόγο για περιβαλλοντική υποβάθμιση και καλούσε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε σειρά ενεργειών για την προστασία του και την εφαρμογή των νόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα