Μεσσηνία: Δηλώσεις Βασιλόπουλου – Καφαντάρη για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος

11:28 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε η αυτοδιοίκηση υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις της –που ελήφθησαν υπόψη- για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Περιβαλλοντικούς Όρους του έργου.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι είμαστε στο επόμενο βήμα, γιατί μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, κάτι που σημαίνει ότι

ξεκινούν οι διαδικασίες των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, εκκινεί η β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας πως η αυτοδιοίκηση έχει υποβάλλει παρατηρήσεις, που –όπως είπε- έχουν ληφθεί υπόψιν. «Έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα να εξεταστούν αυτά στη διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων. Άλλωστε ακόμα και κατά τη διάρκεια του έργου μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις. Υπάρχουν βασικά ζητήματα, που είναι κοινά, όπως η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, με την είσοδο – έξοδο, την κυκλοφοριακή μελέτη δηλαδή στο τμήμα από Καλαμάτα έως Μεσσήνη, κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο κι άλλα ζητήματα που επίσης έχουν τεθεί τόσο από εμάς ως Δημοτική Αρχή, όσο και από τις Αντιπολιτεύσεις του Δ.Σ.», κατέληξε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Σημαντική ημέρα για την Μεσσηνία και ιδιαίτερα για τον Δήμο Πύλου Νέστορος αποτελεί η έγκριση της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-(Πύλος-Μεθώνη), σύμφωνα με δήλωση του πρώην δημάρχου, νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

«Η προσπάθεια πάρα πολλών χρόνων, δικαιώνεται, πολλές φορές και κόντρα στο ρεύμα. Όλοι γράφουμε την δική μας ιστορία σε ένα τόσο μεγάλο έργο, έργο προοπτικής και ανάπτυξης για έναν τόπο, για μία κοινωνία γιατί όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα γίνονται. Ξεκινήσαμε λίγοι, μετρημένοι στα δάκτυλα, τώρα είμαστε πολλοί» τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ Καλαμάτας.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας, της πρώην Δημοτικής Αρχής, μετά από πολλά χρόνια ακινησίας του θέματος, ιεραρχήσαμε το ζήτημα ως πρωτεύον, κατεπείγον, και στρατηγικής σημασίας για τον τόπο μας, μαζί με το Αεροδρόμιο», όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Πύλου Νέστορος.
«Η σημερινή εξέλιξη είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και περιμένουμε τα επόμενα βήματα ώστε στις αρχές του επόμενου χρόνου να ξεκινήσει η κατασκευή» κατέληξε ο κ. Καφαντάρης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα