Μεσσηνία: Χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων – Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

08:41 8/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα νέο κρούσμα Covid επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Την Παρασκευή ο Οργανισμός επιβεβαίωσε 4 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και το Σάββατο 8.
Σταθεροποιημένη παραμένει εδώ και μέρες η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, με τον αριθμό των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid να είναι 16 και 2 να

βρίσκονται διασωληνωμένοι -σε σοβαρότερη κατάσταση- στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, δύο τμήματα του 5ου Λυκείου Καλαμάτας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους-λόγω ύπαρξης κρουσμάτων κορονοιού- από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Πρόκειται ειδικότερα για το Β2 Γενικής Παιδείας και το Β2 Γερμανικών του σχολείου, οι μαθητές των οποίων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.
Επίσης για τον ίδιο λόγο παραμένουν κλειστά τμήματα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα: τα Τμήματα Β (Β Τάξη), Β ΑΓΓΛΙΚΑ (Β Τάξη), Ζ0*Β1 (Β Τάξη), Ζ1*Β1 (Β Τάξη), Ζ2*Β1 (Β Τάξη), ΖΕΠ4 (Β Τάξη), ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 1 (Β Τάξη) αναστέλλουν τη λειτουργία τους από σήμερα (Δευτέρα) έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, τα tests ανίχνευσης κορονοιού σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας και καθημερινά από τις 8.30 έως τις 3.30 στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα σήμερα (Δευτέρα) επιτόπιοι έλεγχοι θα γίνουν στο κοινοτικό ιατρείο Άριος και το παλιό δημαρχείο της Βαλύρας, αύριο Τρίτη στο Αριοχώρι και το γυμνάσιο της Ανδρούσας, την Τετάρτη στα κοινοτικά ιατρεία Κρεμμυδίων και Αβραμιού, την Πέμπτη στα παζάρι της Αγίας Τριάδας της Καλαμάτας και την Παρασκευή στο κοινοτικό ιατρείο της Κορώνης και το Πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα