Μεσσηνία: 5.300 tests έχουν γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

09:10 21/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην θετική ανταπόκριση που υπάρχει μεταξύ των πολιτών όσον αφορά στα tests που διενεργεί εκτάκτως ή συντονισμένα η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, σε άμεση συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας αναφέρθηκε ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Ο κ.Βλαχοδημητρόπουλος υπογράμμισε

για μια ακόμα φορά τη θετική εικόνα που παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να αξιοποιούν τις καθημερινές προσκλήσεις του ΕΟΔΥ για δωρεάν tests τα οποία διεξάγονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού και σε άλλα σημεία της πόλης της Καλαμάτας αλλά και σε δημοτικά καταστήματα και κέντρα υγείας σε διάφορες δημοτικές κοινότητες όλων των δήμων της Μεσσηνίας.
Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στο νομό μας σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περί τα 5.300 tests σε όλη τη Μεσσηνία ενώ συνεχίζεται η καθημερινή παρουσία των κλιμακίων του σε κοινωνικές δομές -κυρίως ηλικιωμένων της Καλαμάτας και υπηρεσίες που λειτουργούν στην πόλη. Άμεσος στόχος πάντως- σύμφωνα με τον ίδιο- είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει εξεταστεί υγειονομικά για covid όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των περίπου 2000 ρομά που ζουν στο νομό μας. Όπως είπε, μάλιστα την περασμένη εβδομάδα εξετάστηκαν περίπου 50 ρομά της πόλης της Καλαμάτας με αρνητικά σε όλους αποτελέσματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα