Μέρα δράσης στους εργασιακούς χώρους

12:34 27/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία-πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική δράση στους χώρους εργασίας, την Τρίτη 28 Απριλίου, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Ν. Σερρών. «Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας. Να ορθώσουμε ανάστημα στη νέα επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας» υποστηρίζει

-μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Ν. Σερρών μέλη της οποίας θα  βρεθούν  για ακόμα μία φορά πλάι στους εργαζόμενους των super market της πόλης των Σερρών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι εμποροϋπάλληλοι διεκδικούν:

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος – Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνουΝα μετατραπούν οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρεις / 40ώρο- 8ώρο-  5ήμερο για όλουςΝα τηρούνται τα ωράρια εργασίας και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασηςΝομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης ΑργίαςΈκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των  supermarketΝα  γίνεται test χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλους όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα

Ανακοινώσεις συμπαράστασης

Τη συμπαράστασή τους στις δράσεις των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους που πραγματοποιούνται στις 28 του Απρίλη, σε όλη τη χώρα εκφράζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕΕΛΤΑΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Σε τοπικό επίπεδο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών συμπαραστέκεται και συμμετέχει στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα Σωματεία και οι φορείς των εργαζομένων.

«Δε συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία  που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων.Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες .Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών της ΟΓΕ , μέλη του οποίου θα συμμετέχουν στην αυριανή δράση. Επίσης την κινητοποίηση στηρίζει και το Σωματείο  Εργαζομένων Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα