Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τα διπλώματα οδήγησης

15:24 7/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής περιόρισε σε 7 ημέρες τον χρόνο αναμονής για την ανανέωση ή αντικατάσταση της άδειας οδήγησης μέσω των ΚΕΠ, με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής εξυπηρέτησης.

Στο παρελθόν η ανανέωση του διπλώματος κρατούσε από 100 έως 150 ημέρες, ενώ τώρα με την συγκεκριμένη εφαρμογή οι οδηγοί περιμένουν μόλις 7.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης

Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατατέθηκαν συνολικά 17.978 αιτήματα μέσω 163 ΚΕΠ της χώρας, εκ των οποίων 17.953 διαβιβάστηκαν μέσω των 147 ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ηλίας Δόλγυρας επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ των δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου. Στην επίσκεψή τους ενημερώθηκαν από τους δημάρχους για την νέα αυτή εφαρμογή και την λειτουργικότητά της.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως αυτή είναι η αρχή της μεταβολής του γραφειοκρατικού συστήματος και για τους παλιούς οδηγούς αλλά και για τους νέους που λαμβάνουν μια προσωρινή άδεια οδήγησης εντός 48 ωρών: «Τηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από απόσταση, χωρίς την ταλαιπωρία του γκισέ και των πολύμηνων αναμονών».

Ο κ. Γιαννακόπουλος, αφού σημείωσε το σύνολο των ΚΕΠ που λειτουργούν στους δήμους της Αττικής και έχουν ενταχθεί στο σύστημα ψηφιακής εξυπηρέτησης, επισήμανε ότι «χάρη στην εργώδη προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας και τη συνεργασία των στελεχών των ΚΕΠ των δήμων, πετύχαμε ο χρόνος να μειωθεί σε μία εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν νέες βελτιώσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα