Μεικόπουλος: Δυσοίωνη η επόμενη ημέρα για 3000 εργαζομένους της Μαγνησίας

21:05 23/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μπει άμεσα τέλος στη δικαιολογημένη αγωνία των 3.000 εργαζομένων της Μαγνησίας που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο, να υπάρξει σαφής εικόνα σχετικά με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και να ληφθούν ειδικά μέτρα ενίσχυσης για τους εργαζόμενους της Μαγνησίας στον τουρισμό, σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς δεν κληθούν να απασχοληθούν στην επερχόμενη τουριστική περίοδο ή απασχοληθούν για σημαντικά μικρότερη χρονική περίοδο, ζήτησε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού ο Βουλευτής Μαγνησίας του

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.  Την ερώτηση συνυπογράφει και η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Τουρισμού, Βουλευτής κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, κάθε τουριστική σεζόν στα νησιά των Β. Σποράδων απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι της Μαγνησίας. Ωστόσο, με βάση τις προβλέψεις και τη μέχρι τώρα ενημέρωση του Σωματείου Επισιτισμού Μαγνησίας, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) οι απώλειες εσόδων του τουριστικού κλάδου της περιοχής είναι πιθανό να αγγίξουν ακόμη και το 70% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μάλιστα, πολλές επιχειρήσεις της Μαγνησίας που απασχολούνται παραδοσιακά στον τουρισμό ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου, καθώς είναι ασύμφορη η λειτουργία τους ουσιαστικά για ενάμιση μήνα μόνο.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, για να εξασφαλίσουν και να ενισχύσουν έμπρακτα τους εργαζόμενους του τουρισμού, καλώντας τους ταυτόχρονα να υιοθετήσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτελεσματική στήριξη του τουριστικού κλάδου της χώρας, ώστε να κρατηθεί όρθιος αυτός ο τόσο σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα