Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στην ανατολική Αττική (video)

07:26 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, οκτώ ημέρες από τα δραματικά γεγονότα της Δευτέρας 23 Ιουλίου. Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού ανέσυρε χθες Δευτέρα σορό από τη θαλάσσια περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι. Έως τώρα, 74 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, 14 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 11 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα παιδί παραμένει στο νοσοκομείο καθώς φέρνει εγκαύματα ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Έως στις 20 Αυγούστου εξάλλου θα καταβληθούν δύο μηνιαίες συντάξεις στους

πυρόπληκτους συνταξιούχους και στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Επίσης στους πυρόπληκτους θα χορηγηθεί, χωρίς καμία δική τους ενέργεια, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, εφάπαξ ποσό 1.200 ευρώ για την ετήσια κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη και η διερεύνηση της τραγωδίας από τη Δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, συνεχίζει την εξέταση μαρτύρων. Ήδη κατέθεσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, χθες κατέθεσε ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ενώ σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας όρισε για τη διερεύνηση των αιτιών της πολύνεκρης καταστροφής και ανεξάρτητο πραγματογνώμονα Πυραγό, ενώ έχει ζητήσει και την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την Πυροσβεστική, με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα