Μεγάλη συμμετοχή στο παν-ζακυνθινό συλλαλητήριο

17:54 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια ογκωδέστατη συγκέντρωση εξελίχθηκε, σήμερα το πρωί, το κάλεσμα διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων και συλλόγων της Ζακύνθου για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και την επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου. Από νωρίς το πρωί, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των τοπικών φορέων είχαν κλειδώσει με αλυσίδες την είσοδο του δημαρχείου για να παραμείνει ο δήμος κλειστός. Στις 11 το πρωί και, ενώ η πλατεία Σολωμού είχε γεμίσει από μαθητές σχολείων και πολίτες του νησιού με τα μέλη της συντονιστικής

επιτροπής να απευθύνουν χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους, μια ολιγομελής ομάδα άρχισε να χτυπά την πόρτα του δημαρχείου σπάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της. Αφού μπήκαν στο ισόγειο του δημαρχείου καλούσαν τον κόσμο να εισέλθει στο κτίριο. Για μερικές στιγμές επικράτησε αμηχανία, ωστόσο, ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μεγαλύτερη σε συμμετοχή και πιο δυνατή σε παλμό από την προηγούμενη, που έγινε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας τη συσσωρεμένη αγανάκτηση των πολιτών του νησιού για τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους από το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου και, παράλληλα, την αγωνία του για τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου .

Ρεπορτάζ: Π.Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα