Μεγάλη συμμετοχή στις δραστηριότητες προστασίας της θαλάσσιας χελώνας

20:05 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένη συμμετοχή εθελοντών στις δράσεις του για την περίοδο που μόλις τελείωσε, διαπίστωσε ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Όμως οι αυξημένες ανάγκες των δράσεων απαιτούν επιπλέον συμμετοχές, συνεπώς το κάλεσμα του συλλόγου παραμένει ανοιχτό και για τις επόμενες δραστηριότητές του σε πανελλαδική βάση.

Φέτος όπως και πέρυσι καταγράφηκε ανοδική πορεία του αριθμού των συμμετεχόντων Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας, πάνω από όλα, την κούραση, το σθένος μα κυρίως

την σημαντικότητα της εθελοντικής εργασίας γίνεται έκκληση για περισσότερους εθελοντές που θα δομήσουν τα προγράμματα του πεδίου την ερχόμενη περίοδο ωοτοκίας.

Η συμμετοχή τους είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι αυτοί οι άνθρωποι που συλλέγουν τα δεδομένα φωλεοποίησης, προστατεύουν και φροντίζουν τις χελώνες, τις φωλιές και τους νεοσσούς και περιθάλπουν τις τραυματισμένες χελώνες, ενημερώνουν τον κόσμο και αποπνέουν όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι, τέλος, αυτοί που στοχεύουν σε μια πιο ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντικά κοινωνία επιδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος έχει την δύναμη και μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με ένα από τα αρχαιότερα είδη στον κόσμο, τις θαλάσσιες χελώνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα