Μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε δύο χωριά της Ζακύνθου

21:42 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Κοιλιωμένος και Λαγκαδάδικα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 16:30. Συνολικά 27 άνδρες με 10 οχήματα θα δώσουν όλο το βράδυ μάχη με τις φλόγες, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, στο έργο θα συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά είναι μεγάλες, τόσο για να μην επεκταθεί ανεξέλεγκτα όσο και για να διατηρηθεί το εναπομείναν πράσινο και τα πευκοδάση που διαθέτει αυτό το τμήμα του

νησιού.

. Την ώρα που σχεδόν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Κοιλιωμένο, ένα νέο μέτωπο έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Καλαμακίου. Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο ΑΠΕΜΠΕ, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη από θαμνώδη περιοχή κοντά στο χωριό, η οποία έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες της περιοχής, και στην συνέχεια οι φλόγες έκαναν την εμφάνιση τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, όπου έσπευσε στο σημείο με 2 οχήματα και 7 άντρες και έθεσε υπό τον έλεγχό της την πυρκαγιά.

Ανταπόκριση: Διονύσης Νέγκας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα