Μεγάλη διαδικτυακή συναυλία για στήριξη των καλλιτεχνών του Βόλου

18:04 29/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης που θα προβληθεί από το κανάλι της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου στο YouTube και τη σελίδα της στο Facebook, δίνουν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ., 100 καλλιτέχνες της Μαγνησίας.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου έξω από το Αχίλλειο αναφέρθηκαν στο πόσο σκληρά δοκιμάζεται ο κλάδος τους μετά τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνοντας: «Εδώ και

δέκα μήνες μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί δεν μπορούμε να ασκήσουμε την τέχνη μας και αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμη. Σχεδόν ένα χρόνο τώρα παλεύουμε να ζήσουμε με κάποια λίγα επιδόματα με ένα αβέβαιο μέλλον και μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση ενώ έχει κλείσει όλους τους χώρους εργασίας μας, επί της ουσίας δεν στηρίζει τους καλλιτέχνες ώστε να ζήσουν με μία αξιοπρέπεια».

Τόνισαν ότι διεκδικούν την ολόπλευρη στήριξη όλων των καλλιτεχνών την περίοδο της πανδημίας. Ζήτησαν να δοθεί το επίδομα των 534 Ευρώ σε όλους τους καλλιτέχνες μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να παγώσουν χρέη σε τράπεζες, νερό και ρεύμα.

«Μέσα από τη συναυλία μας – τονίζουν – θα θέλαμε επίσης να αναδείξουμε τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Την ανάγκη να γίνουν άμεσα  προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν νέες ΜΕΘ και νοσοκομεία, να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Θεωρούμε υποκρισία από τη μια πλευρά να έχουν κλείσει θέατρα, συναυλιακοί χώροι, η εστίαση, να μην επιτρέπονται κοινωνικές εκδηλώσεις, και από την άλλη το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, να υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ και τα σχολεία όταν αυτά θα ανοίξουν, να μη γίνονται τεστ και έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς που αποτελούν την κύρια εστία διασποράς της covid-19″.

Συνεχίζοντας επισήμαναν: “Στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, η αλληλεγγύη είναι το όπλο των απλών ανθρώπων, είναι η ασπίδα των πολλών ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν θα είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο. Έτσι ζητάμε από όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς να στηρίξουν τους καλλιτέχνες με τρόφιμα και ότι άλλο μπορεί ο καθένας από το υστέρημα του. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα δοθούν τηλέφωνα και mail για όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει και να συνεισφέρει. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή την ιδιαίτερη συναυλία, στο υγειονομικό προσωπικό που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση είναι στην πρώτη γραμμή, στους ντελιβεράδες, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στους υπαλλήλους στον τομέα καθαριότητας, δηλαδή σε όλους αυτούς που στηρίζουν την κοινωνία, που προχωράνε τη ζωή, που δεν έχουν χρόνο να κουραστούν».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Βόλου,megali, volou