Μέχρι την Τετάρτη τα προβλήματα από την Darcy στην Αγγλία

10:28 8/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυκλοφοριακό χάος και διακοπές ρεύματος σε όλη την Αγγλία προκαλεί η καταιγίδα Darcy, «το θηρίο από την Ανατολή», με την θερμοκρασία να πέφτει κάτω απο τους 10 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίει για «σφοδρή χιονόπτωση» στο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία και το Κεντ, με το χιόνι να φτάνει τα 30 εκατοστά.
Τρία εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν χθες

στο ‘Εσσεξ και στο Σάφολκ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Ανατολική Αγγλία, το Νότιο και το Δυτικό Γιορκσάιρ και το Ντάραμ.

Oι δρόμοι μετατράπηκαν σε «παγοδρόμια» στην περιοχή του Νόρφολκ. «Είναι σαν να χορεύεις στον πάγο – ο καιρός είναι τόσο κρύος που όπου έχει πέσει το χιόνι, δεν λιώνει και γρήγορα παγώνει. Τα αυτοκίνητα ξεφεύγουν από τη πορεία τους» προειδοποιεί αξιωματούχος της τροχαίας.

Το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Αρκτική διασχίζοντας τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

Τουλάχιστον ως την Τετάρτη θα συνεχιστούν «μεγάλες διακοπές» στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού σε όλο το Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία, αλλά και διακοπές στις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα