Με τους προέδρους των χωριών για το προσφυγικό η «Πυξίδα»
Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από 11 μήνες διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το προσφυγικό ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε με τους προέδρους κοινοτήτων της Μυτιλήνης , μετά από αίτημά της, η δημοτική παράταξη «με ΠΥΞΙΔΑ τον πολίτη» .
Η ΠΥΞΙΔΑ διαπιστώνει ότι πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει η αποσυμφόρηση ενώ δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Η Μόρια αυτή τη στιγμή έχει κάτι λιγότερο από 18.000 πληθυσμό, ενώ δεν υλοποιήθηκαν οι ανακοινώσεις που ο Υπουργός έκανε στο δήμαρχο για μετακίνηση 1500 προσφύγων «ενώ οι δημοτικοί άρχοντες δηλώνουν πόσο ωραία περνούν στις συναντήσεις με τους υπουργούς και χαίρονται αμφότεροι για το ωραίο κλίμα! Πως φτάσαμε από τη σύγκρουση (έτσι μας έλεγαν) στις μεγάλες αγάπες» διερωτάται η ΠΥΞΙΔΑ . Στο αίτημα του υπουργού Μετανάστευσης να περιφράξει τον καταπατημένο ελαιώνα γύρω από το ΚΥΤ Μόριας ο συνδυασμός εκτιμά ότι αυτό γίνεται για να επιτρέψει το χαρακτηρισμό της δομής ως κλειστής και να δώσει το πράσινο φως για δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων.
Η δημιουργία αστυνομικού τμήματος στη Μόρια είναι ένα θετικό μέτρο αλλά αλήθεια όσοι αστυνομικοί και να υπηρετούν στη Μόρια μπορεί αυτό να έχει κάποιο αποτέλεσμα για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αν δε μειωθεί ο προσφυγικός πληθυσμός στις 3.000-4.000; τόνισε η ΠΥΞΙΔΑ και ενημέρωσε τους προέδρους ότι έχουν την στήριξή της, σε όποια προσπάθεια δρομολογηθεί από τη μεριά τους με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση, που θα επιφέρει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και των προσφύγων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» αποτελούμενη από τις Δ. Συμβούλους, Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία και Χιωτέλλη Εριφύλη, συναντήθηκε με τους προέδρους των Δημοτικών κοινοτήτων Αφάλωνα ( Κώστας Κουρογέννη), Θερμής (Δημήτρης Σγουρέλλη), Μόριας , (Μαστρογιάννη Γιάννη), Παμφίλων( Αντώνη Αντωνέλο), Παναγιούδας (Κουκούλα Γιώργο, αναπληρωτή του Προέδρου), Πύργων θερμής(Φραγκούλη Αλμπανέλλη)
The post Με τους προέδρους των χωριών για το προσφυγικό η «Πυξίδα» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
www.ert.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι μας κρύβουν;
- Σοφία Καρβέλα: «Έκανα δύο εκτρώσεις. Θα ήταν σκληρό αν με ανάγκαζε κάποιος να κρατήσω αυτά τα παιδιά»
- Συναγερμός στο Μίσιγκαν: Φράγματα κατέρρευσαν - Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
- Ηράκλεια: Το φίδι που έσπειρε τον πανικό
- Βρέθηκε νεκρός αστυνομικός - Φέρει τραύμα από όπλο
- Τουρκική πρό(σ)κληση: Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς…
- Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στην εντατική Ταγματάρχης του 401 λόγω κορονοϊού
- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία
- Αντώνης Σρόιτερ: Η σύζυγός του έβγαλε τους κοιλιακούς της φόρα παρτίδα και μείναμε άφωνοι (photos)
- Τσιόδρας: Μεγαλύτερο το όφελος να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα σχολεία – Τα υπέρ και τα κατά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- «Οριάν Εξπρές, αγάπη μου» – Mια αξέχαστη περιπέτεια στην ΕΡΤ2
- Ασπίδες προστασίας από 3D εκτύπωση για τα σχολεία της Μυτιλήνης
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Λέσβο
- «Απίθανα ταξίδια με τρένο» στην ΕΡΤ3
- Οι ψηφιακές αναμεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζονται με εξαιρετικές παραγωγές
- Ξεκίνησε το αρδρευτικό έργο Παρακοίλων Δυτικής Λέσβου
- Ερώτηση Μ. Κομνηνάκα για το δωρεάν πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς
- Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην περιοχή της Ευκαρπίας
- Επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες ασύλου- καταγγελίες νομικών για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων
- Με τους προέδρους των χωριών για το προσφυγικό η «Πυξίδα»
- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Με τους προέδρους των χωριών για το προσφυγικό η «Πυξίδα»
- Θεσσαλονίκη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην περιοχή της Ευκαρπίας
- Το λιμενικό ευχαριστούν οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Χίου και Αν. Σάμου
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Λέσβο
- «Οριάν Εξπρές, αγάπη μου» – Mια αξέχαστη περιπέτεια στην ΕΡΤ2
- «Απίθανα ταξίδια με τρένο» στην ΕΡΤ3
- Οι ψηφιακές αναμεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζονται με εξαιρετικές παραγωγές
- Ξεκίνησε το αρδρευτικό έργο Παρακοίλων Δυτικής Λέσβου
- Ασπίδες προστασίας από 3D εκτύπωση για τα σχολεία της Μυτιλήνης
- Ερώτηση Μ. Κομνηνάκα για το δωρεάν πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ευκαιρία να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι…
- Κορονοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 1.500 νεκροί σε 24 ώρες
- Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κρήτη
- Ο Τράμπ πίνει προληπτικά υδροξυχλωροκίνη εναντίον του κορωνοϊού/VID
- Ακσόι: "Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη ένδοξη σημαία μας"
- Πρεμιέρα Βουλής στο Συνεδριακό
- «Βουτιά» κάνει το θερμόμετρο - Πού θα βρέξει
- Στόχος βάνδαλων το Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα
- Νέα υπερσύγχρονα πλυστικά ρίχνει στη «μάχη» της απολύμανσης ο Δήμος Αθηναίων