Με τον «αντάρτικο» συνδυασμό «Ιόνιος Συμμαχία» υποψήφιος ο Σπ.Σπύρου

13:57 8/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», επισημαίνει ο επικεφαλής του νέου συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία», ανεξάρτητος, (με «αντάρτικο» συνδυασμό αφού δεν πήρε την στήριξη της ΝΔ), υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

«Ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ενότητας και συνεργασίας με σιγουριά για την δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Επτάνησα απέστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Σπύρου στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος του συνδυασμού του οποίου ηγείται, η οποία πραγματοποιήθηκε

το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας -της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ)», επισημαίνει, μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Παρουσία στελεχών που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά και φίλων και υποστηρικτών της παράταξης. ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος γιατί στηρίζεται σε αρχές και αξίες που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του υπηρετούν διαχρονικά. «Δεν εγκαταλείπουμε ούτε τα πιστεύω μας, ούτε την πολιτική μας διαδρομή, ούτε την βαθιά μας σχέση με την κοινωνία, ούτε ακόμη τη σχέση με την κομματική μας βάση», είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το όνομα του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» του οποίου ηγείται ενόψει των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι απευθύνεται προς όλο τον λαό των Ιονίων Νήσων, χωρίς στεγανά, παρωπίδες και κομματικούς επηρεασμούς καθώς τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν χρώμα.
…………………………………………………………………………………………

Για την Ν.Δ.
Ο κ.Σπύρου στα πλαίσια της εκδήλωσης απάντησε και σε ερωτήματα δημοσιογράφων οι οποίοι έθεσαν θέματα προεκλογικής επικαιρότητας. Ειδικότερα, σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του από το κόμμα της Ν.Δ. ως αποτέλεσμα σύστασης ανεξάρτητου ψηφοδελτίου από την πλευρά του, απάντησε τα εξής:
«Πλανάται και αυτό. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι αφελείς το εισηγούνται. Δεν ανησυχώ γιατί μάλλον δεν θα συμβεί. Όχι ότι θα με επηρέαζε ακόμη και αν συνέβαινε, διότι ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος. Θα μου έδινε πρόσθετους πόντους.
Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι οποιαδήποτε θεωρητική διαγραφή δεν μπορεί να με διαγράψει από την καρδιά των Κερκυραίων και των Επτανησίων, γιατί με αυτούς πορεύομαι χρόνια. Δεν επεκτείνομαι, γιατί όταν ξεκινάει κανείς έναν αγώνα μέσα στην κοινωνία, δεν τον κάνει επειδή είναι κάπου γραμμένος, το κάνει επειδή το πιστεύει. Και εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να υπηρετήσουμε τον τόπο και να σταματήσουμε αυτή την μιζέρια και την παρακμή».

Τέλος, ο κ.Σπύρου, πρόσθεσε ότι:
«Πιστεύω ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, είμαστε εδώ όλοι, να αγωνιστούμε μαζί, γιατί ξέρω ότι τόσο οι παρόντες αλλά και όσοι απουσιάζουν, ενστερνίζονται αυτή την άποψη.
Η »Ιόνιος Συμμαχία» θα σας δικαιώσει. Σας καλώ να γίνετε και εσείς μαζί με εμάς, κήρυκες αυτής της ιδέας. Ότι τα θέματα της αυτοδιοίκησης τα υπηρετούν καλύτερα αυτοί που τα γνωρίζουν. Η νίκη θα είναι δική μας, η Περιφέρεια θα μπορέσει να κάνει βήματα μπροστά. Μαζί με όλους εσάς. Και αυτό, το γνωρίζουν και τα υπόλοιπα νησιά.
Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί παίρνουμε δύναμη από σας.
Η «Ιόνιος Συμμαχία» μπορεί. Γιατί είναι δύναμη δημιουργίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα